Comenius College Capelle opent maandag weer de deuren na eerdere vondst asbest

Leerlingen van het Comenius College aan de Lijstersingel in Capelle aan den IJssel  kunnen aankomende maandag gewoon weer naar school. Dit melden onze  collega´s van de de lokale nieuwssite Capelle Nieuws.

 De school sloot afgelopen donderdag omdat er asbest was aangetroffen. Leerlingen en medewerkers hebben geen risico gelopen. 

In de brief laat de school weten dat de ruimte waar asbest is aangetroffen, een ruimte is die niet toegankelijk is voor leerlingen. De ruimte op de tweede verdieping van de school sluit echter wel aan op de gang. 

“Ondanks dat er geen aanleiding was om te denken dat de ruimte ervoor ook besmet was met asbest, is besloten de school uit voorzorg te sluiten en onderzoek te doen naar mogelijke verspreiding van asbest”, zegt de rector van de school in de brief naar de ouders. Uit dat onderzoek bleek dat er in de rest van de school geen asbest is aangetroffen. 

De school zat midden in de toetsweek. De toetsen die afgelopen donderdag en vrijdag niet gemaakt konden worden, worden aankomende donderdag en vrijdag ingehaald. Vrijdag wordt ook het asbest uit de afgesloten ruimte verwijderd.

foto : Capelle Nieuws

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.