Zuidplas-Sport: Nipte zege van VV-Nieuwerkerk op ‘S gravendeel

Op basis van de gecreëerde kansen was de overwinning verdiend te noemen, maar ook vandaag had Nieuwerkerk moeite het spel te controleren. Het was derhalve mede te danken aan de prima verdediging onder aanvoering van een excellerende Roy Treffers. Bovendien kon tegenstander ‘s Gravendeel aanvallend weinig echt gevaar stichten. En als men voor het vijandelijke doel opdook, was er steeds de attent en solide keepende Kevin de Geus die verder onheil voorkwam.

Trainer Ron Luijten koos vandaag voor Bart Slob in het centrum nu Bart Meeske door zijn hamstringblessure niet inzetbaar was. Hij heeft in de ziekenboeg nog altijd gezelschap van Menno Homan en Kevin Kamerbeek. Shane van den Engel zakte een linie terug, waardoor een eerste basisplaats was ingeruimd voor Jesse Asowata. Rens Blok had zijn eerste optreden vorige week na lang blessureleed goed doorstaan en stond opnieuw aan de aftrap. Roy den Ouden begon in de basis ten faveure van Rowendey Schoop.

Nieuwerkerk moest vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Opdam het initiatief aan de tegenstander laten. ‘s Gravendeel vond elkaar makkelijker met name op het middenveld en oogde comfortabeler aan de bal. Desondanks kwam het niet verder dan het vijandelijke zestienmetergebied, want daar hield het op voor de gasten. Nieuwerkerk wist er in de beginfase weinig tegenover te stellen. Het middenveld opereerde te statisch en had nauwelijks echte diepte in het spel, waardoor de aanvallers regelmatig ver terug schakelden om in het spel te worden betrokken. En ondanks dat kwam de thuisploeg toch op voorsprong. In de 23e minuut bewees het dat het wel degelijk anders kan als er meer vooruit wordt gedacht. Met de opbouw van achteruit via Bart Slob kwam de bal bij Bilal Ouahabi die knap met een prima steekbal de weg sprintende Stefan van der Vlegel bereikte. De verdediging van ‘s Gravendeel was gezien en beheerst schoof Stefan van der Vlegel langs de uitgekomen doelman de 1-0 binnen. Het spel veranderde niet, maar de ruimte achter de defensie van ‘s Gravendeel werd wel gezocht en ook gevonden, maar Stefan van der Vlegel (knap weggestuurd door Remco Langerveld) en Roy den Ouden (opnieuw op aangeven Van Remco Langerveld) wisten de doelman van ‘s Gravendeel niet te passeren. Daartussen liet ook Jesse Asowata met het hoofd uit een hoekschop van Remco Langerveld een goede kans liggen. Ondanks het matige spel van de Nieuwerkerkers, verzuimde men dus wel de wedstrijd al vroegtijdig op slot te gooien. Na rust veranderde in het spelbeeld niet veel. Nieuwerkerk kreeg wat meer grip, maar verzuimde ook nu op de juiste momenten toe te slaan. Kevin de Geus onderscheidde zich al vroeg na rust op een inzet na een hoekschop en gaf dit in de 72e minuut nogmaals een gevolg met een knappe redding op een onverwachte omhaal van de kant van een ‘s Gravendeel aanvaller. Rowendey Schoop loste in 75e minuut Roy den Ouden als aanvalsleider af en bewees dat ook hij soms beter invalt dan aan een wedstrijd begint. Tot score kwam Nieuwerkerk niet meer ondanks kansen voor Stefan van der Vlegel, Remco Langerveld en Rick Kramer in het laatste kwart van de wedstrijd. Opnieuw bleek tot tweemaal toe de uitstekende doelman van ‘s Gravendeel een heuse sta-in-de-weg.
Door het verlies van De Jonge Spartaan heeft Nieuwerkerk een marge van vier punten op de ploeg uit Middelharnis dat komende zaterdag de volgende tegenstander is. Nieuwerkerk blijft op koers voor de eerste periodetitel.