Zuidplas-Sport: CKV verspeelt punt

De laatste veldronde is voor het vlaggenschip van CKV Nieuwerkerk helaas uitgelopen op een frustrerende middag. In de thuiswedstrijd tegen GKV uit Gorinchem kwam Nieuwerkerk niet verder dan 15-15 en daardoor zag het Unitas uitlopen op de ranglijst. In een zeer matige eerste helft lukte er weinig onder de druilerige omstandigheden. Nieuwerkerk kwam maar niet tot scoren en stond daardoor kort voor rust op een 6-3 achterstand. Via goals van Babette Blok en Laura v.d. Linden ging Nieuwerkerk rusten met een 6-5 achterstand.

In de tweede helft bracht Nieuwerkerk nieuw elan met Jop Brouwer en Miriam Swart. Beiden kwamen direct tot scoren en deden dit snel nog een keer. GKV bleef echter bij en Nieuwerkerk had zaterdag te weinig mensen die makkelijk tot scoren kwamen. De wedstrijd leek te kantelen, maar dat gebeurde niet. Sterker nog; GKV stond kort voor tijd op een 13-15 voorsprong. Time Out Nieuwerkerk en 40 seconden later was het 15-15 door twee rake schoten van de beste speler van Nieuwerkerk: Babette Blok. Time out GKV. Nog genoeg tijd en aanvallen voor Nieuwerkerk om alsnog te winnen. Dat lukte niet.

De ploeg kwam nog heel goed doordat de winnende treffer van GKV werd afgekeurd, omdat de scheidsrechter precies op dat moment floot voor spelbederf. Op dat moment misschien niet terecht maar gelet op de 60 minuten daarvoor wel. GKV had daarmee echter de juiste tactiek gekozen want na de 13-31 nederlaag was dit natuurlijk een veel beter resultaat.

Voor Nieuwerkerk een tikkie. Snel vergeten en op naar een prachtig zaalseizoen. Dan zien we in april wel hoeveel druk we nog op Unitas kunnen zetten! We hebben genoeg mooie dingen gezien de afgelopen twee maanden die ons doen uitkijken naar de zaal! 20 november de openingswedstrijd uit bij ….. GKV.

verslag: CKV Nieuwerkerk

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas: