Meerdere buurtinitiatieven zorgen voor griezelige sfeer

Spookachtig eng in enkele straten van de Dalen en Kruiden in Nieuwerkerk aan den IJssel. Traditiegetrouw is er e e n dag in het jaar een avond dat je beter deze buurten beter niet kunt betreden, en laat dat nou net deze Halloween zaterdagavond zijn.

Door meerdere initiatieven van buurtbewoners konden veel kinderen zaterdagavond 30 oktober vele angstige momenten beleven in de donkere straten waar vele huizen spookachtig waren aangekleed. De regen leek even roet in het eten te gooien maar het werd tijdig droog.

In de Dalenbuurt hadden zich 55 kinderen aangemeld om langs de deuren te gaan, maar uiteindelijk waren er ruim 65 verteld organisator Danielle Kemp trots. ¨Vanuit andere straten kwamen er ook nog veel kinderen kijken. Veel buurtbewoners hadden er veel werk van gemaakt. Het was griezelig gezellig en het bleef gelukkig droog.¨ Bij diverse woningen was de keuze was “trick or treat” en ja, dat kostte een berg snoep zodat er uiteindelijk snoep tekort was¨. Door de corona maatregelen kon de avond niet zoals andere jaren worden afgesloten met een disco.

Ook een mooi buurtinitiatief in enkele straten van de Kruidenbuurt. Ook daar vele verklede kinderen en een hoge opkomst.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.