Zuidplas-Sport: VV Nieuwerkerk laat onnodig punten liggen in Rhoon

Het was zaterdag 23 oktober een matige vertoning van de ploeg van trainer Ron Luijten dat pas na achterstand in de tweede helft wat meer drang vooruit liet zien, prompt de gelijkmaker scoorde, maar daarna opnieuw te weinig bracht om echte aanspraak te maken op de volle winst (1-1).

De ziekenboeg is op Menno Homan en Kevin Kamerbeek na nu redelijk leeg, echter er wordt gevreesd dat Bart Meeske (hamstring) na vandaag zich daar voorlopig zal melden. Hij viel uit na een half uur en Valentijn Kittel kwam hem aflossen. Met een vandaag bredere selectie voorhanden, koos trainer Ron Luijten opnieuw voor Rowendey Schoop als diepste spits en liet Roy de Oude buiten de basiself. Ook aanvoerder Bart Slob kreeg geen plek op het middenveld toebedeeld. 

Nieuwerkerk speelde vandaag zeker niet als de koploper. Rhoon leek in de beginfase bevreesd voor de aanvalsgolven, maar zag slechts een tegenstander die zich op eigen helft ophield en in een laag tempo probeerde de wedstrijd naar de hand te zetten. Dat dit niet werkte, verbaasde geenszins. Toch was er wel voor rust de beste kans voor de koploper. Uit een hoekschop in de 10e minuut van Remco Langerveld zag Maurice Treffers zijn inzet van de doellijn worden gehaald. Het was meteen het belangrijkste wapenfeit in de eerste helft van de Nieuwerkerkers, want het spel speelde zich veelal verder af op het middenveld. Ook Rhoon wist nauwelijks voor het vijandelijke doel gevaar te stichten. 

Na rust kwam er iets meer leven in de brouwerij en leek Nieuwerkerk wat meer de weg vooruit te vinden. Een goede combinatie van Remco Langerveld met Rowendey Schoop kwam in het bezit van Roy de Oude, maar hij zag zijn inzet door de doelman worden gekeerd. Daarna nam de thuisploeg meer initiatief en zette aan met een drietal kansen op rij. Dit leverde niets op maar na een uur spelen kreeg Rhoon toch loon naar werken. Het profiteerde van desorganisatie in de Nieuwerkerkse defensie en doelman Kevin de Geus moest het eerste velddoelpunt van dit seizoen incasseren. Nieuwerkerk leek wakker geschud en zocht nu wel nadrukkelijker de aanval. Met verse krachten werd nu op de helft van de tegenstander gespeeld. Eerst nog belandde een schot van Bart Slob na een goede aanval op de paal en zag Rick Kramer zijn schot door de doelman worden gekeerd. Even later was het dan wel raak. Wie anders dan Roy de Oude was de bejubelde man. Een prima voorzet van Shane van den Engel werd door hem hard binnen gekopt. Wie dacht dat Nieuwerkerk zou doordrukken, kwam opnieuw bedrogen uit. Het schakelde terug en liet Rhoon opnieuw in een grotere stunt geloven. Zo ver kwam het gelukkig niet, maar tevreden met een punt na afloop zal niemand van de kant van Nieuwerkerk zijn geweest. De koppositie is er nog altijd, alhoewel De Jonge Spartaan op één punt is genaderd. Volgende week wacht de thuiswedstrijd met ‘s Gravendeel op eigen sportpark. 

Opstelling: 

Kevin de Geus – Kas Hoenderop ( 46. Roy de Oude) – Bart Meeske (30. Valentijn Kittel) – Maurice Treffers – Rens Blok – Shane van den Engel – Bilal Ouahabi ( 80. Jesse Asowata) – Rick Kramer – Remco Langerveld – Rowendey Schoop ( 80. Tijiani Tjin Ashoe) – Stefan van der Vlegel ( 60. Bart Slob).

Verslag: Paul van Leeuwen / VV Nieuwerkerk

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.