Puinhoop door overvolle glasbakken: vervuild straatbeeld rond containers

Of Nieuwerkerkers massaal een gezellig begin van het weekend hebben gevierd is niet met zekerheid te stellen, maar gezien de zeer veel lege flessen die zaterdag zijn aangeboden bij diverse glascontainers maken in ieder geval wel duidelijk dat de containers het aanbod niet aankonden.

Meerdere berichten op onze facebookgroep over de overvolle glasbakken,  met vele,vaak verbaasde reacties. Zowel de glasbakken bij winkelcentrum Reigerhof ( Jumbo en Albert Heijn kant) als winkelcentrum Dorrestein in Nieuwerkerk aan den IJssel waren zaterdag in de loop van de dag overvol met als resultaat dat vele mensen hun lege flessen naast de containers gingen plaatsen. Dit alles leverde genoeg gespreksstof op in  de comments waarin er kritiek wordt geuit op het afvalbeleid:

¨Elke keer weer hetzelfde liedje!! Misschien iets met beleid vanuit de gemeente. Er staan er te weinig of ze worden gewoon te weinig leeggemaakt¨.

¨Dit is uiteindelijk de schuld van de gemeente en het afval ophaal bedrijf! Wij moeten ten alle tijden ons afval weg kunnen gooien!!¨.

Maar ook kritische reacties op de  vervuilers:

¨Wel bizar dat ze het zo netjes ernaast zetten maar het niet weer mee naar huis nemen in de tas of doos wat mij makkelijker lijkt. En sneller¨.

¨Ik heb mijn flessen weer meegenomen naar huis..volgende week maar proberen¨.

Inwoners maken zich ondertussen zorgen over nog meer flessen die er dit weekend worden bijgezet en het mogelijke vandalisme die dit uit kan lokken. De gemeente laat weten pas maandag de containers te zullen legen.

Overvolle glasbakken bij de Reigerhof (foto: Barbara Samuels).
Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.