Nieuwerkerkers redden gedumpte konijntjes

Het komt helaas nog altijd voor dat eigenaren van huisdieren achteraf toch spijt hebben van hun aanschaf. Veel katten, honden en konijnen vonden tijdens de lockdown periode een nieuw huis. Door het vele thuis-zijn schaften mensen dieren aan. Nu het leven als voor de lockdown langzaam weer  wordt opgepakt zien opvangcentra een toename van het afstaan van huisdieren.

Maar naast het wegbrengen van dieren worden deze ook helaas gedumpt, zo ook afgelopen week in Nieuwerkerk aan den IJssel. Na een bericht op de lokale Facebookgroep dat er twee konijntjes buiten rondliepen besloten enkele Nieuwerkerkers gezamenlijk de diertjes in veiligheid te stellen. Lobke, Manuela en Linda bundelden de krachten en maakten een voerplek om de beestjes te lokken. Met hulp van een vangploeg van een konijnenopvang konden de beestjes zondagochtend worden gevangen waardoor deze nu veilig zijn.

De meeste tamme konijnen overleven niet in het wild, denk na voordat u een huisdier aanschaft!

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.