Zuidplas-Sport: Roy De Oude matchwinnaar tegen FC IJsselmonde

VV Nieuwerkerk trainer Ron Luijten koos vandaag voor Rowendey Schoop als aanvalsleider, want hij verwachtte een zeer defensief FC IJsselmonde en dus zouden z.i. de ruimtes achter de laatste linie zeer klein zijn om de echte snelheid van Roy de Oude te kunnen benutten zoals vorige week in Oud-Beijerland. Op zich wellicht logisch, ware het niet dat Nieuwerkerk in de eerste helft weinig druk naar voren had en teveel op de eigen helft speelde om de aanvalsleider ook daadwerkelijk op zijn kwaliteiten te benutten. Bovendien zo defensief als door hem verwacht, speelden de Rotterdammers ook weer niet.

Vanwege het ontbreken van de geblesseerde vleugelverdedigers Menno Homan, Rens Blok, Kevin Kamerbeek en Scott van Dijk werd middenvelder Shane van den Engel nu aan de linkerkant geposteerd en keerde aanvoerder Bart Slob na zijn blessure weer terug in het elftal. Voor de rest bleef het elftal na de 0-2 zege bij Oud-Beijerland intact. 

De eerste helft deed Nieuwerkerk weinig aan klantenbinding. Het spel was traag en stroperig en sterkhouders als Remco Langerveld en Stefan van der Vlegel wisten hun stempel niet op het spel te drukken. Op het middenveld was er weinig initiatief het spel naar voren te verplaatsen en werd nauwelijks de diepte gezocht om daar acties te maken. FC IJsselmonde hield zodoende makkelijk stand en kwam zelf regelmatig op de vijandelijke helft, maar daar werd het door een uitstekend centrum en doelman een halt toegeroepen. In de 15e minuut was er een prima pass van Remco Langerveld op Rowendey Schoop die daarmee vrije doortocht had. Zijn schot ging echter over. In de 33e minuut was Rick Kramer in kansrijke positie, maar ook hij miste de precisie. Tegenover deze twee wapenfeiten, wist FC IJsselmonde slechts een paar keer gevaar te stichten uit een hoekschop, maar doelman Kevin de Geus was op zijn hoede. Na rust met Roy de Oude in de plaats van Rowendey Schoop kwam er iets meer leven in de brouwerij. Hoogtepunten bleven ook in de tweede helft schaars, maar met de komst van Roy de Oude kwam er wel meer snelheid en agressie in het spel van de thuisploeg. Het duurde echter tot aan de 82e minuut toen Jesse Asowata (in de 71e minuut in het veld gekomen voor Bilal Ouahabi) een kopduel op het middenveld won en daarmee Stefan van der Vlegel de juiste ruimte gaf aan de linkerkant door te breken. Zijn scherpe voorzet werd door Roy de Oude hard en laag binnen geschoten. Een verdiende voorsprong ondanks het magere veldspel van vandaag van de koploper. In de resterende tijd liep Nieuwerkerk teveel achteruit en probeerde FC IJsselmonde met het nodige opportunisme nog iets terug te doen, maar de sterke driehoek centraal achterin t.w. Bart Meeske, Maurice Treffers en Kevin de Geus hield de poort voor de derde keer op rij gesloten.  

Opstelling:

Kevin de Geus – Kas Hoenderop – Bart Meeske – Maurice Treffers – Shane van den Engel – Bart Slob – Bilal Ouahabi (71. Jesse Asowata) – Rick Kramer – Remco Langerveld – Rowendey Schoop (46. Roy de Oude) – Stefan van der Vlegel.

Verslag: Paul van Leeuwen / VV Nieuwerkerk

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.