Nieuwerkerkers moeten wachten op de Action, Albert Heijn gaat uitbreiden en binnenkort Grieks eten in de Reigerhof

Dat Nieuwerkerkers zitten te wachten op de komst van een filiaal van de discount-winkelketen Action bleek deze vrijdag wel uit de vele tientallen reacties op een geplaatst artikel van het Algemeen Dagblad. Het gedeelde artikel kon op de lokale dorps-facebookgroep Je Bent Nieuwerkerker rekenen op veel enthousiaste Nieuwerkerkers die de komst van de voordeelwinkel wel zien zitten. Maar of deze winkel er nu op korte termijn echt komt?

Desgevraagd laat woordvoerder van de Action, Frank van Rutten, weten dat er weliswaar verkennende gesprekken plaats om gevestigd te zijn. en plaatsvinden. De winkelketen vind Nieuwerkerk aan den IJssel een interessante plaats om gevestigd te zijn. ¨Maar verder dan dat we geïnteresseerd zijn gaat het nu niet: er is nog geen enkel besluit genomen over welke locatie dan ook. Laat staan over de investering die daar dan bij hoort. Dus de zekerheid dat er een winkel van Action komt kunnen we nu simpelweg niet geven¨. En dit zou betekenen dat voorlopig de oude bibliotheekruimte boven de Reigerhof leeg zal blijven.

ING/FotoKlein

Ruimtes die niet lang meer leeg zullen blijven zijn de voormalige ING bank en FotoKlein panden. Supermarktketen Albert Heijn zal naar verluid eind eerste kwartaal 2022 deze ruimte betrekken bij de huidige supermarkt waardoor deze aanzienlijk zal uitbreiden in vloeroppervlak.

Mister Pita

En met de komst van Mister Pita op de plek van de voormalige D reizen winkel zijn de winkelruimtes in het hart van Nieuwerkerk binnenkort nagenoeg/op 1 winkel na gevuld. Mister Pita is een familierestaurant met authentieke Griekse gerechten en dranken en al reeds gevestigd in Rotterdam Nesselande.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.