Zuidplas Sport: Nieuwerkerk 1 staat alleen aan kop na derde zege

Met het systeem van twee spitsen waarin VV Nieuwerkerk trainer Ron Luyten zijn formatie zaterdagmiddag 9 oktober liet spelen, werd duidelijk dat Oud-Beijerland door hem als een serieuze kandidaat voor de bovenste regionen wordt gezien. En zeker afgaande op de laatste twee jaar was dit geen onlogische keuze.

De beweeglijkheid van zowel Roy den Ouden en Remco Langerveld was een ware plaag voor de Oud-Beijerlanders die maar geen grip konden krijgen op het duo. De onzekerheid was duidelijk zichtbaar, temeer in de aanvallen waarbij aanvoerder Stefan van der Vlegel als diepste middenvelder mee ten strijde trok. 

Oud-Beijerland probeerde met veel opportunisme en fysiek daar iets tegenover te stellen, maar ook vandaag was de achterhoede met een sterke doelman Kevin de Geus net zoals vorige week tegen Zwarte Pijl in vorm en gaf men nauwelijks kansen weg. 

Roy den Ouden had de openingstreffer al vroeg in de wedstrijd op de schoen toen hij profiteerde van een slechte uittrap van de Oud-Beijerlandse doelman, maar zijn poging strandde op doelman. Halverwege de eerste helft was hij opnieuw het middelpunt van de aandacht. Remco Langerveld stuurde hem aan de linkerkant diep en op het juiste moment vond Roy den Ouden met een afgemeten pass de mee sprintende Stefan van der Vlegel in de as van het veld die hard en onhoudbaar uithaalde. 

Nieuwerkerk bleef controleren en wachtte geduldig op de juiste uitbraak op de vijandelijke helft. Echt doorschuiven van achteruit durfde Oud-Beijerland niet. Beide Nieuwerkerkse aanvallers boezemden kennelijk teveel ontzag in. 

Na rust veranderde het spelbeeld niet. Nieuwerkerk verzuimde in eerste instantie de voorsprong uit te breiden. Het kreeg de kansen hierop, maar het hield de spanning in de wedstrijd. Na een uur spelen stond de 0-2 toch op het scorebord. Rick Kramer vond met een strakke voorzet Roy den Ouden, die uitstekend anticipeerde en met een harde schuiver de doelman kansloos liet. 

Pas in de slotfase kwam er meer druk van de thuisploeg op het doel van Kevin de Geus. Men probeerde de aansluitreffer te forceren, maar fysiek weet ook de ploeg van Ron Luyten van zich af te bijten en liet men zich niet intimideren. 

Een terechte overwinning en met een doelsaldo van 9-1 een mooi begin van de competitie. Zaterdag 16 oktober wacht FC IJsselmonde op sportpark Dorrestein.

Verslag: VV Nieuwerkerk/ Paul van Leeuwen

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.