Zuidplas-Sport: Nieuwerkerk herstelt zich met wederom een 30-klapper

Een week na de nederlaag in Harderwijk heeft CKV Nieuwerkerk in speelronde 4 het enige juiste antwoord gegeven. In alweer de derde uitwedstrijd van dit prille veldseizoen werd wederom de grens van 30 doelpunten behaald. In Purmerend was BEP de tegenstander. BEP had voorafgaand aan dit duel 2 punten behaald. Eigenlijk werd de wedstrijd in de eerste minuten al beslist. Nieuwerkerk startte goed en had binnen vier minuten een 0-4 voorsprong te pakken door 4 verschillende doelpuntenmakers. Daarna bleef BEP nog redelijk bij tot 4-6 en 7-10. Via 7-10 liep Nieuwerkerk vervolgens uit met een 0-12 streak (!) naar 7-22. De ruststand was overigens 7-16. De start van de tweede helft was net zo scherp als de eerste helft. Een kwartier voor tijd werden de Nieuwerkerkse topscoorder Jop Brouwer (6), Koen Collee (6) en Babette Knoop-Blok (4) al naar de kant gehaald. Invaller Niels Stuurstraat bepaalde de eindstand op 12-30.

Hoe zou Nieuwerkerk zich herstellen van de zeperd in Harderwijk? Dat was de vraag. Het antwoord werd binnen 45 seconden gegeven. Rake schoten van Laura v.d. Linden en Jop Brouwer betekende 0-2 binnen een minuut. De volgende kans van Dani Hoogendoorn was ook raak en na een gemiste strafworp werd het via Koen Collee alsnog heel snel 0-4. BEP liet zich vanaf dat moment ook gelden. Het waren met name Beau de Vries en Bodyn de Heer die voor BEP de korf wisten te vinden. Bij Nieuwerkerk werden de scores goed verdeeld, al was Jop Brouwer heerlijk scherp. Bij 5-8 hadden zes Nieuwerkerkse spelers al gescoord. Op 7-10 na 20 minuten hadden Brouwer en Blok drie doelpunten gemaakt en Nieuwerkerk had al twee strafworpen gemist.

Vanaf dat moment werd alles veel scherper bij Nieuwerkerk. De defensie ging op slot en er werd door verschillende spelers nog gescoord. Ook Collee ging met 3 doelpunten de rust in en Brouwer zelfs met 5. Ruststand 7-16.

De start van de tweede helft was messcherp. Dit keer vier goals binnen drie minuten (Collee, V.d. Linden, Blok en Brouwer). BEP nam een Time Out maar zag Nieuwerkerk daarna doorstoten naar 8-23 via wederom Collee, Nikita Ephraim en Dani Hoogendoorn. Na 12 Nieuwerkerkse goals op rij kon BEP eindelijk wat terugdoen. Zoals gezegd, gingen de topscoorders van zaterdag al vroeg naar de kant. Niels Stuurstraat, Gerhard Gouderjaan en Lotte Dingjan kregen ook nog een kwartier. Stuurstraat (2) en Dingjan zouden de korf ook nog vinden, waardoor Nieuwerkerk 10 verschillende doelpuntenmakers had. De 10 damesgoals van Babette, Nikita en Laura zal iedereen tevreden stemmen.

Koplopers Unitas (16-15 tegen GKV) en KVS (14-30 tegen VEO) maakten geen fout. Volgende week is het KVS – Unitas. Nieuwerkerk speelt die dag thuis tegen OVVO dat net als Nieuwerkerk 6 punten heeft.

Doelpunten Nieuwerkerk: Jop Brouwer 6, Koen Collee 6, Babette Knoop-Blok 4, Nikita Ephraim 3, Laura v.d. Linden 3, Dani Hoogendoorn 2, Niels Stuurstraat 2, Mats Rodenburg 2, Cathy van Horik 1, Lotte Dingjan 1

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.