Koninklijke onderscheiding voor de heer B.J. de Deugd

Donderdag 30 september jl. heeft de heer B. J.(Ben) de Deugd uit Nieuwerkerk aan den IJssel uit handen van burgemeester Han Weber een Koninklijke onderscheiding ontvangen. De heer de Deugd is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege onder andere zijn verdiensten voor het totale welzijnswerk in de gemeente Zuidplas. Ben de Deugd werd tijdens een bestuursvergadering en in het bijzijn van genodigden aangenaam door burgemeester Han Weber verrast.

De afgelopen 18,5 jaar heeft de decorandus een grote bijdrage geleverd aan het totale welzijnswerk in de gemeente Zuidplas, waaronder het jeugd- en jongerenwerk, ouderenadvies, Steunpunt Mantelzorg, Raad en Daad (sociaal raadsvrouw, formulierenbrigade), het Moluks Ouderenhuis Rumah Orang tua
tua, het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) en de Sociaal makelaar. Ben de Deugd heeft zich als bestuurder ingezet voor een organisatie die binnen een duidelijk kader en onder consequente en bezielende leiding haar dagelijks werk kon uitvoeren, waarbij zijn juridische achtergrond altijd goed van pas kwam. Zijn grote betrokkenheid, juridische kennis en toegankelijke manier van leiding geven als trouw bestuurder hebben gemaakt dat de organisatie ondanks de grote veranderingen altijd in rustig vaarwater heeft gezeten.

Sinds 2003 is Ben de Deugd actief als onbezoldigd bestuurslid – begonnen als secretaris en vanaf 2016 voorzitter – van in chronologische volgorde het Open Jeugdwerk Nieuwerkerk aan den IJssel, Stichting Jeugdwerk Taverna, Stichting Jeugdwerk Nieuwerkerk aan den IJssel – sinds de fusie Stichting
Jeugdwerk Zuidplas – Stichting Samen Zuidplas en Welzijn Zuidplas. Dit jaar is de nieuwe stichting ZO! ontstaan, waarin medewerkers van het voormalige CJG, sociaal team en wmo, gemeentelijk opbouwwerk en Welzijn Zuidplas voortaan werkzaam zijn. De decorandus heeft op constructieve wijze meegedacht met de gemeente. Het bestuur zal in het najaar aftreden, waarmee na ruim 18 jaar ook een einde komt aan het bestuurslidmaatschap van de heer de Deugd.

De decorandus vervult naast eerdergenoemde onbezoldigde taken al 20 jaar het penningmeesterschap voor het BIZ Het Oude Dorp en de winkeliersvereniging Het Oude Dorp. Ook is de decorandus sinds 2001 onbezoldigd penningmeester van een postzegelvereniging en sinds 2002 onbezoldigd juridisch adviseur bij Stichting Zuidplas Helpt. Eerder is Ben de Deugd van 1985 tot 1994 actief geweest als speltakleiding bij de Scoutinggroep voor welpen met een lichamelijke beperking.

Het tekent de gedrevenheid, loyaliteit en maatschappelijke betrokkenheid van de heer de Deugd.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.