Midwinterfeest Raadhuisplein schuift op naar 2022

Ook dit jaar zullen de feestdagen in Nieuwerkerk aan den IJssel niet ingeluid worden door het grote Midwinterfeest.De regelgevingen omtrent het coronavirus zorgen ervoor dat het niet haalbaar is om het populaire feestje op het Raadhuisplein daags voor kerst goed te kunnen organiseren.

Ook met het ingaan van de nieuwe corona vanaf 25 september regels mogen er nog steeds geen eendaagse buitenevenementen zonder vaste zitplaats zonder corona toegangsbewijs georganiseerd worden. Het organiseren van een feest op het Raadhuisplein binnen de regelgeving vergt dusdanig veel van organisatie, deelnemers en publiek dat er is gekozen om wederom een jaar over te slaan.

¨Ik vind het erg jammer maar daar valt niets aan te doen¨ vertelt Marcel Booms namens de organisatie van het Midwinterfeest.¨Normaal gesproken (wat is tegenwoordig nog normaal?) beginnen we rond deze tijd de voorbereidingen voor het Midwinterfeest. Ook dit jaar moeten we het evenement doorschuiven naar volgend jaar¨.

Het Midwinterfeest weet jaarlijks vele bezoekers vanuit Zuidplas en daarbuiten aan te trekken en vond zijn oorsprong in 2015. Nadat de er veel kritiek kwam over de slecht verlichte boom besloten leden van de facebookgroep Je Bent NIeuwerkerker inwoners uit te dagen om de boom te komen versieren. In de jaren daarop sloten meerdere organisaties zich aan wat resulteerde in muziek, schaatsbaan en Santarun.

2015. Toenmalig burgemeester Kats sluit zich aan bij de ludieke actie om de boom te versieren.
Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.