Zuidplas-Sport: Vlaggenschip van CKV Nieuwerkerk trakteert thuispubliek op 31 doelpunten

Het vlaggenschip van CKV Nieuwerkerk heeft haar thuispubliek tijdens de eerste thuisronde getrakteerd op 31 doelpunten! Velocitas werd na een 17-4 ruststand met 31-12 verslagen. Na de 31 goals vorige week tegen GKV startte Nieuwerkerk ook voor eigen publiek messcherp. Binnen een kwartier was het 11-1 door onder meer 4 treffers van Jop Brouwer en drie keer Lotte Dingjan. 7 spelers van Nieuwerkerk vonden voor de rust al de korf. In de tweede helft ging Velocitas makkelijker scoren en met name Siem van Osnabrugge (7 goals) kon goed meekomen. Door goals van enkele invallers eindigde Nieuwerkerk wederom op 31 goals. Niels Stuurstraat werd topscoorder met 9 treffers.

Bij Nieuwerkerk ontbrak zaterdag Babette Blok, een van de uitblinksters van vorige week. Haar plek werd ingenomen door Nikita Ephraim, die zo haar eerste basisplek te pakken had. Dit deed ze meer dan prima.

Het was lekker zonnig op sportpark de Kleine Vink. Er was veel publiek afgekomen op deze “Welkom terug dag”. Het maakte dat Nieuwerkerk 1 er weer heel veel zin in had. In de eerste aanval direct 6 doelpogingen dankzij een heersende Mats Rodenburg. Nog geen goals maar direct daarna was het raak door Lotte Dingjan. Zij zou de eerste 10 minuten al drie keer raak schieten. Na de 1-0 was Nieuwerkerk los. Heerlijk samenspel en zuivere schoten. Na goals van Niels Stuurstraat en Koen Collee was de prachtige 4-0 van Jop Brouwer een voorlopig hoogtepuntje! Na goals van wederom Dingjan, Stuurstraat en Brouwer was het binnen tien minuten 7-0. Toen deed Siem van Osnabrugge wat terug voor Velocitas.

Na de 8-1 van Dingjan volgde een fantastische aanval over vele schijven met als eindstation een raak schot van Stuurstraat. Daarna een periode met wat slordigheden. Met twee fraaie schoten maakte Jop Brouwer al snel een einde aan die fase . 11-1 na een kwartier. Ongekend.

Na de 11-2 namen Mats Rodenburg en Nikita Ephraim de scores over bij Nieuwerkerk. Zij schoten allebei twee keer raak. De 16-4 van Siem van Osnabrugge was een fraaie goal. Na een goede actie van Dingjan bepaalde Laura v.d. Linden van dichtbij de ruststand op 17-4. Zij was alweer de 7e Nieuwerkerk speler die wist te scoren.

In de tweede helft gooide Velocitas de schroom een beetje van zich af. Al was het eerst Laura v.d. Linden met de 18-4. En daarna nog een fraaie goal van Cathy van Horik na een sublieme pass van Collee. Zo hadden alle spelers van Nieuwerkerk gescoord bij 19-4.

Met alweer zijn vierde goal deed van Osnabrugge wat terug. Die fase vielen de goals om en om. Het maakte dat de wedstrijd aantrekkelijk bleef ook al was de spanning er natuurlijk wel af. De spelopvatting van Velocitas bleef positief. En Stuurstraat toverde er op 22-7 nog maar eens een prachtgoal uit. Zijn zesde. Velocitas had haar doelpuntentotaal na zes minuten al verdubbeld naar 8.

De laatste 20 minuten ging Nieuwerkerk weer beter verdedigen. Even weer wat scherper en Velocitas kwam in die laatste fase nog maar tot 2 goals. Zelf ging Nieuwerkerk weer op zoek naar de 30. Dat ging niet vanzelf omdat de echte aanvallende scherpte er een beetje van af was. Er werden ook nog wat strafworpen gemist deze fase (3 stuks).

Met wat verse krachten werd de jacht toch tot een succesvol einde gebracht. De laatste 10 minuten vielen de goals weer wat makkelijker. Wederom een fraai van Stuurstraat op 26-11 was het startsein voor de slotfase (waarin hij helaas niet tot 10 goals kwam). Ephraim maakte vanaf de stip wel haar 4e. Invalster Melissa v.d. Velde maakte de 30e! Een andere invalster, Eva Boeter, bepaalde de eindstand uit een vrije bal op 31-12.

Iedereen had weer genoten! Volgende week weer een zware uitwedstrijd. Dit keer Unitas in Harderwijk.

Doelpunten Nieuwerkerk: Niels Stuurstraat 9, Jop Brouwer 5, Nikita Ephraim 4(1), Lotte Dingjan 3, Mats Rodenburg 2, Koen Collee 2, Laura vd Linden 2, Cathy van Horik 2, Eva Boeter 1 en Melissa v.d. Velde 1

verslag : CKV Nieuwerkerk

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.