Zuidplas-Sport: Officieel korfbalduel van Nieuwerkerk is Genieten met een hoofdletter G

Bijna 11 maanden moesten de spelers, trainers, begeleiding en supporters er op wachten. Een officieel korfbalduel van Nieuwerkerk 1. Er is natuurlijk heel veel gebeurd in de tussentijd. Maar als je naar de selectie van CKV Nieuwerkerk kijkt, lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan.

Daar waar elders in korfballand de nodige transfers plaatsvonden, zijn spelers en trainers van CKV Nieuwerkerk elkaar en de club trouw gebleven. En dat is geen vanzelfsprekendheid. We mogen als Nieuwerkerk best trots zijn dat we nog een seizoen mogen genieten van deze prachtige gretige selectie!
De spelers stralen plezier uit en vormen inmiddels een enorm hecht collectief.

We kunnen heel uitgebreid terugblikken op de openingswedstrijd tegen GKV. Maar hoe we dat ook zouden doen, we zouden er de spelers te kort mee doen. Hier had je gewoon bij moeten zijn. Gelukkig waren er in het zonnige Gorinchem ook veel supporters uit Nieuwerkerk. Een uitduel bij GKV is ook altijd een lastige horde, dus Nieuwerkerk kon de steun goed gebruiken. GKV is samen met Unitas en KVS een van de concurrenten in deze zware Overgangsklasse poule. De ploeg speelt in de zaal zelfs in de Hoofdklasse.

Toch werd het nooit spannend. Omdat de spelers van Nieuwerkerk maar 1 doel voor ogen hadden. Laten zien wat ze kunnen. En dat is nog steeds veel, heel veel! Ook verdienen de spelers een compliment voor de wijze waarop ze de zomer zijn uitgekomen. Super fit en scherp.

Nadat Jop Brouwer met zijn eerste treffer de ban had gebroken voor CKV was het Babette Blok die haar eerste drie pogingen in doelpunten zag eindigen. GKV kon een beetje bijblijven in het begin maar in het tweede deel van de eerste helft werd het verschil gemaakt. De aanvallen waren van een hoog niveau, waarbij de Nieuwerkerkse spelers steeds op zoek waren naar de beste kans en elkaar alles gunden. Wat een spelvreugde! De 7-12 vlak voor rust was daar een schoolvoorbeeld van.

De eerste 20 minuten na rust waren wellicht de beste 20 minuten veldkorfbal in de 60-jarige geschiedenis van CKV Nieuwerkerk. Prachtig spel in combinatie met een hoog afrondingspercentage. De ploeg verdiende de 30 goals en die kwamen er uiteindelijk door een treffer van Cathy van Horik in de slotminuut. Aanvoerder Koen Collee bepaalde de eindstand op 13-31…… 13-31!!

Voor de mensen die er niet bij waren. Zonde! Volgende week nieuwe ronde nieuwe kansen als Nieuwerkerk thuis speelt tegen Velocitas. Voor de supporters die er wel waren, bedankt! En wat stonden al die ouders lekker trots langs de lijn!

Voor de spelers en trainers van Nieuwerkerk: bedankt voor een fantastische middag! Hier mogen jullie zelf ook best even van genieten.

Foto’s: Wim den Besten

Verslag: CKV Nieuwerkerk

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.