Station Nieuwerkerk krijgt opknapbeurt

ProRail is maandag gestart met het opknappen van station Nieuwerkerk aan den IJssel. Dit laat vakblad Spoor-Pro weten. “Het station wordt grondig schoongemaakt, beschadigingen worden hersteld en het hele station krijgt een nieuwe verflaag”. Half november moeten deze werkzaamheden zijn afgerond. Volgend jaar volgt het aangrenzende viaduct.

Om overlast voor reizigers te voorkomen zal het reinigen van het station in de nachtelijke uren gebeuren. Hierna starten de schilders met het verfwerk en reparaties aan het beton op de trappen en perrons. Deze werkzaamheden vinden overdag plaats. Het station blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar.

In de nacht van 2 op 3 oktober en van 3 op 4 oktober 2021 rijden er geen treinen op station Nieuwerkerk aan den IJssel. Dan wordt gewerkt aan onderdelen die dicht bij de spoorbaan staan, zoals de perronoverkapping. De herstelwerkzaamheden aan het aangrenzende viaduct worden begin 2022 uitgevoerd. De planning daarvoor is nog niet rond. Een meer grondige renovatie van het station staat gepland voor 2025. Dan worden onder andere de perrons vernieuwd.

(bron: Spoorpro).

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.