De Zonnebloem koffietest Zuidplas 2021

De afdelingen Moordrecht en Nieuwerkerk aan den IJssel hebben dit jaar weer hun vrijwilligers met gasten op pad gestuurd om na te gaan waar je de beste koffie, dan wel thee kan drinken in de omgeving. Anders dan de vorige keer hebben we nu niet alleen gelet op de kwaliteit van de koffie cq thee, maar ook op de totale beleving die de vrijwilligers met hun gasten hadden. Want over de kwaliteit van koffie of thee kan je tenslotte twisten. Maar een vriendelijke glimlach van de serveerster of zittend op een comfortabele stoel met een prachtig uitzicht, dat blijft natuurlijk altijd een onbetaalbaar extraatje. Op de website van de Nieuwerkerkse Zonnebloem hebben we de ervaringen van enkele vrijwilligers opgeschreven.


De afdeling Moordrecht hebben ruim in de omgeving rondgetoerd, maar bleven toch hun eigen ‘Meer Genieten’, de winnaar van vorig jaar, het beste plekje vinden om een goede koffie te drinken. En geef ze eens ongelijk, zittend in de schaduw van de Nederlands hervormde Kerk de Stroom in het historische deel van Moordrecht op een zonnige dag voldoet juist aan de criteria die ik hierboven noem. Als de bestelling dan ook lekker is, dan ben en blijf je een topper in deze test. 


Voor Nieuwerkerkers is er in het eigen dorp bijna niet iets beters te vinden. Natuurlijk is het, als het weer het niet toelaat, wel fijn als je binnen een heerlijke koffie kan drinken met als extraatje een mooi stuk vlaai. Dat trof vrijwilligster Yvonne met haar gast Margreeth. Die gaven ook hoog op van deze ervaring.


De Roerdomp was ook een gewilde plek om aan te leggen. Het terras dat ook voor rolstoelers goed bereikbaar is kijkt uit over het water. Op een mooie dag is het ook hier geweldig zo gaf Stien door. Zij was daar geweest met haar gast en namen er vanwege het mooie weer een lekker stuk taart bij.


Vrijwilliger Alex streek neer bij de Roode Leeuw aan de ‘s Gravenweg. Alex: “Het terras ligt mooi gelegen aan de ‘s Gravenweg. Mijn gast nam thee en was daar zeer tevreden mee. Mijn eigen cappuccino was prima. Vaak is cappuccino vooral melk, maar hier proef je de koffie ook nog.”


De onbetwiste topper dit keer was restaurant Meerenbos in Bleiswijk. De koffie was er ook prima en het uitzicht ook. Het extraatje bestond er hieruit dat vrijwilligster Marjo met haar gast met de fluisterboot de Rotte overstaken. Voor haar gast was het hele uitje een vakantiedag op zich. Marjo: “Mijn gast komt weinig de deur uit. Voor haar was het rijden ernaartoe al leuk. Wij moesten even wachten op het bootje, heerlijk op een bankje aan de Rotte in het zonnetje. Daarna met de boot overvaren, geweldig. Het terras was gezellig en we keken mooi uit over de Rotte met allemaal bootjes die voorbijkwamen. Voor mijn gast (en voor mij ook) een onvergetelijke dag!”.

Daarom is dit jaar Restaurant Meer en Bos de winnaar van de Zonnebloem koffie/thee test van Moordrecht en Nieuwerkerk aan den IJssel.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.