Tamara van Ark treedt terug als minister voor Medische Zorg en Sport

De uit Nieuwerkerk aan den IJssel afkomstige minister voor Medische Zorg en Sport Tamara van Ark heeft vrijdag 3 september om gezondheidsredenen haar ontslag aangeboden. Haar portefeuille op het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wordt verdeeld tussen minister Hugo de Jonge en staatssecretaris Paul Blokhuis.

Tamara van Ark treedt om gezondheidsredenen terug als minister. Eind juli kondigde de minister aan dat ze vanwege nekklachten de komende zes weken afwezig zou zijn. Het is op dit moment onduidelijk wanneer ze voldoende hersteld is.

,,Helaas is er nog geen sprake van herstel op het niveau dat ik weer aan de slag kan’’, aldus Van Ark. ,,Dit werk, zowel in het kabinet als in de Kamer, vraagt 100% en vaak meer en dat lukt nu niet. Ik weet ook niet wanneer dat wel zo is. Daarom heb ik besloten nu terug te treden

Van Ark heeft vrijdag 3 september de Koning haar ontslag aangeboden en de Tweede Kamervoorzitter laten weten dat ze haar Kamerzetel beschikbaar stelt.

Minister Tamara van Ark trad op 9 juli 2020 aan bij VWS, als opvolger van Martin van Rijn, die tijdelijk de taken van Bruno Bruins had waargenomen.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.