Watergevecht Nieuwerkerk zorgt weer voor veel vertier

Het was weer een echt water-spektakel na een jaar van afwezigheid, het grote watergevecht op het bekende teerveldje in Nieuwerkerk aan den IJssel woensdag 25 augustus. En ondanks het zwaarbewolkte weer en de gematigde temperatuur kan de organisatie terugkijken op een geslaagde avond.

Het bekende onderdeel van de Jeugdvakantieweek trekt ieder jaar vele kinderen naar het terrein wat gelegen is naast de Ringvaartkerk, zo ook dit jaar weer. Tientallen kinderen maar ook enkele volwassenen trotseerde de minder zomerse temperatuur om van de waterpret te genieten nadat de vrijwilligers van de brandweer Nieuwerkerk aan den IJssel de waterslangen hadden aangezet.

Eerder op de dag was er in ’t Blok een poppentheater. Het theater van Carla Vis vertelde het verhaal van Josefien die tuinieren van haar opa had geleerd. Hij heeft het altijd over het mysterie, dat uit hele kleine zaadjes zulke mooie bloemen, planten en groenten groeien. Hoe bijzonder is dat. Josefien leert het tuinieren weer aan Fabian. Als hij een tijdje op de tuin mag passen gaat het mis.

Meer foto’s kunt u vinden op onze facebookpagina.

Donderdag wederom veel pret voor de jeugd, dan in Speeltuin De IJsselkids feest. Vrijdag zal er een speurtocht door het dorp worden gehouden. De Jeugdvakantieweek zal vrijdagavond worden afgesloten met een grootse zwemdisco in het Polderbad.

Watergevecht 2021
Watergevecht 2021
Poppentheater. Foto: Tamara Barning
Poppentheater. Foto: Tamara Barning
Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.