Speelgoedbeurs Kindergemeenteraad

Op woensdag 28 juli werd er in jongerencentrum ’t Blok een speelgoedbeurs gehouden. Na een succesvolle inzamelingsactie op woensdag 23 juni door de kindergemeenteraad is er veel eten maar ook heel veel speelgoed ingezameld. De grote hoeveelheid speelgoed wat is ingezameld door de basisscholen in Zuidplas kwam als een grote maar positieve verassing.

Allereerst moest het speelgoed worden uitgezocht of het in goede staat was. Samen gingen Hanneke Nieuwpoort (vrijwilligers coördinator ’t Blok bij Stichting ZO!) en Rick Gort (Jongerenwerker Stichting ZO!) al het speelgoed uitzoeken. Tot hun grote verbazing was vrijwel al het speelgoed in goede staat.

Op woensdag 28 juli was de dag van de speelgoedbeurs. Door twee leden van de kindergemeenteraad Mitchell van Dijk en Timo Schuurman en vrijwilligers van Stichting ZO! werd het speelgoed verkocht voor een lage prijs aan gezinnen met een krappe beurs. De opkomst was goed en de glimlach die de speelgoedbeurs teweegbracht bij zowel de gezinnen met kinderen als de organisatoren was erg mooi om te zien. De kinderen en ouders gingen met een glimlach naar huis.

Na afloop van de beurs heeft Mitchell van Dijk het geld geteld. De opbrengst was een mooi bedrag van €104,25. Deze opbrengst gaat naar de Cadeaukast Zuidplas om zo weer gezinnen te helpen die een krappe beurs hebben. Het overige speelgoed is gedoneerd aan de Speeltuinvereniging ‘de IJsselkids’ in Nieuwerkerk aan den IJssel en deTweedekanswinkel in Moerkapelle.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.