Zonnebloem picknick in Park Hitland

Donderdag 29 juli vond de Zonnebloem Picknick plaats. Er was wat wind, maar het bleef droog en de zon liet zich goed zien zodoende de middag een groot succes werd. Een verslag namens de Zonnebloem.

De koeltassen hadden we goed gevuld met lekkernijen van Spakenburgse Vishandel R & L de Graaf, De Kaasspecialist Reigerhof, Bakker Klootwijk en Jumbo Reigerhof Nieuwerkerk aan den IJssel

De organisatie had mooie koeltassen gekregen van de Zonnebloem en werden deze dag voor het eerst in gebruik. Twee van de deelnemers kwamen enthousiast mee. De vrijwilligers hadden een mooie picknick tafel uitgezocht in het Hitland. Prachtig gelegen in de natuur en het groen. ¨Vogels vlogen om ons heen. We zagen koeien in de wei staan. Het weer werkte ook mee. Wel stond er flink wat wind, maar de zon kwam regelmatig goed door. We hadden de mooiste dag van de week uitgezocht voor deze picknick¨.

¨Wij hadden ervoor gezorgd dat de koeltassen gevuld waren met belegde broodjes, krentenbollen, melk, jus d’orange en heerlijke italiaanse koekjes. We hadden zelfs muziek meegenomen, maar omdat die hinderlijk was tijdens de gesprekken hebben we die maar uit gezet¨.

Want er werd wat afgekletst tijdens de picknick. Als Nieuwerkerkers onder elkaar bleek men flink wat mensen en instellingen te kennen. ¨We hadden derhalve zo heel wat te bepraten. Na twee uur lekker te hebben gepicknickt werd de boel weer ingepakt en gingen we weer op huis aan¨.

Uiteraard kunnen ook andere vrijwilligers en hun deelnemers gebruik maken van de picknicktassen. Het is ook niet verplicht om dan in het Hitland te gaan picknicken. Want picknicken kan je overal. Een vrijwilliger heeft al aangegeven te gaan picknicken in eigen tuin. Dat kan natuurlijk ook prima.  Als er vrijwilligers zijn die de picknick graag met anderen organiseren, of wil waarvan de gast wel wil picknicken, maar de vrijwilliger het niet lukt niet om mee te gaan, dan kan het afdelingsbestuur zorgen voor een oplossing.

Er werd wat afgekletst tijdens de picknick
Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.