De Zonnebloem Picknick

In de maanden juli tot en met september 2021 nodigen de vrijwilligers van de Zonnebloem hun gasten uit om te gaan picknicken. De Zonnebloem heeft namens het hoofdbestuur van voor deze actie een vijftal koeltassen ter beschikking gekregen. De vrijwilligers die op pad gaan met hun gasten vullen zelf de koeltassen. Is er een geschikte dag gevonden, schijnt het zonnetje, dan kan er gepicknickt worden!


Deelnemers van de Zonnebloem kunnen zich voor deze activiteit ook rechtstreeks bij het bestuur aanmelden. Het kan immers zijn dat de vrijwilliger die aan de deelnemer is gekoppeld niet in staat is om met zijn of haar gast op pad te gaan. De deelnemer kan hiervoor eenvoudig een email te sturen naar: zonnebloem.nieuwerkerkadijssel@gmail.com. In dat geval zorgt het bestuur van de afdeling voor de invulling van de picknick. Alex Wijnhold, voorzitter van de Nieuwerkerkse afdeling: “Eindelijk mogen we weer activiteiten organiseren. We zijn dan ook volop aan het plannen en bedenken. We zijn vorige maand naar de tuintjes gegaan en we hebben de Nieuwerkerkse koffietest natuurlijk in de maanden juli en augustus. Deze activiteit, de Zonnebloem picknick komt daar bovenop. Al deze activiteiten hebben we nu gratis kunnen aanbieden aan onze gasten.” 


Penningmeester Peter de Kloe geeft dan ook aan: “Vorig jaar hebben we natuurlijk weinig uitgegeven en ook dit jaar hebben we het tot nu toe rustig gehad. De noodzaak voor een eigen bijdrage die we normaal gesproken wel vragen voor activiteiten is er nu nog niet”. 
Irma Luijendijk, secretaris van de Zonnebloem Nieuwerkerk: “We krijgen zoveel leuke reacties van de deelnemers, ook de vrijwilligers by the way. Ze kunnen naar buiten en hebben echt het gevoel dat ze weer ergens aan kunnen deelnemen. Dat hebben ze echt gemist. Wij eigenlijk allemaal toch wel? Alleen voor mensen die geen lichamelijke beperking hebben zij natuurlijk veel sneller weer in staat om er op uit te gaan.” 
Alex Wijnhold sluit zich hierbij aan en meldt ook nog: “Iedereen die vragen over heeft over onze activiteiten kan natuurlijk onze website bekijken. Hierop staan al onze geplande uitjes vermeld. https://www.zonnebloem.nl/nieuwerkerk-a-d-ijssel/activiteiten

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.