ChristenUnie/SGP: duidelijkheid over herstructurering Moerkapelse Zijde
(Moerkapelle) nodig!

De fractie van ChristenUnie/SGP heeft schriftelijke vragen gesteld over de herstructurering van de Moerkapelse Zijde in Moerkapelle. In de tweede helft van 2021 staat de herstructurering van de gehele Moerkapelse Zijde gepland. Toch zijn hier veel onduidelijkheden over volgens de fractie van ChristenUnie/SGP.


Raadslid Peter Molenaar: “ Recent heeft de fractie ChristenUnie/SGP hierover diversen aanwonenden van de Moerkapelse Zijde gesproken en bij hen zijn zorgen en onduidelijkheden over deze geplande werkzaamheden. Ook zijn er zorgen over bereikbaarheid van hulpdiensten tijdens de herstructurering, onduidelijkheid over wat er exact gaat gebeuren, vragen over de communicatie en de inrichting van de weg zelf, vraagtekens over het vrachtwagenverbod en de bereikbaarheid van het dorp Moerkapelle.”


Om die reden heeft de fractie vragen gesteld aan het college van B&W van Zuidplas. Als het aan de fractie ligt komt er duidelijkheid voor de Moerkapellenaren. Vooral de communicatie naar de inwoners over de herstructurering is een belangrijk aspect. Een ander punt is de handhaving van het vrachtwagenverbod.


Molenaar: ” Het vrachtwagenverbod op de Moerkapelse Zijde is sinds 2016 een feit. Toch zien en horen we nog steeds van vrachtwagens op de Moerkapelse Zijde. Daarnaast bereiken ons ook berichten dat op de Voorlaan zelf (grondgebied Lansingerland) niet een vrachtwagenverbod is. Dit laatste zorgt ervoor dat vrachtwagens doorrijden tot aan de Hollevoeterbrug en daar gaan proberen te keren wat leidt tot schade aan particulier terrein en leidt tot zeer gevaarlijke verkeerssituaties.”

Tot slot is de ontsluiting van Moerkapelle een zorgpunt. Gezien de vele woningbouw, is een stijging van verkeersbewegingen een logische. Een goede bereikbaarheid van de dorpen is voor ChristenUnie/SGP een belangrijk punt.

Lees hieronder de schriftelijke vragen fractie CU-SGP:

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.