Gemeente Zuidplas hijst de regenboogvlag tijdens EK wedstrijd

De gemeente Zuidplas zal zondag 27 juni de regenboogvlag uithangen voor het gemeentehuis op het Raadhuisplein in Nieuwerkerk aan den IJssel . Dit als statement rondom de situatie in Hongarije, Een signaal van solidariteit en verbondenheid dat iedereen zichzelf mag zijn en gelijkwaardigheid.

In Hongarije is een wet ingevoerd die het afbeelden en het ‘propageren’ van een andere geaardheid dan de heteroseksuele verbiedt. Het gaat dan om verbeeldingen in boeken, films en andere media. Dit leidde tot flink wat protest. Homo-organisaties in het land hebben opgeroepen het EK aan te grijpen voor protest hier tegen. De laatste dagen was er veel commotie rondom het stadion van Bayern München, de Allianz Arena, waar woensdagavond het duel Duitsland-Hongarije op de planning stond. De Duitsers wilden het stadion namelijk in regenboogkleuren hullen. Hiervoor kregen zij uiteindelijk toch groen licht.Niet alleen München maakt een statement, ook de gemeente Zuidplas zal dus net als tal van andere gemeenten, bedrijven en instanties een statement kenbaar maken door de regenboogvlag te hijsen.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.