Allereerste zwerfkeienbieb geopend aan de Kroonkruid

Beschilderde steentjes op de stoep, bankje of stoeprand, wellicht bent u ze het afgelopen jaar wel tegengekomen in Nieuwerkerk. Maar niet alleen in ons dorp, ook in de rest van Nederland is de rage om kleine steentjes te beschilderen en ergen neer te leggen nog steeds gaande. En vanaf nu is Nieuwerkerk ook een echte bieb rijker, een zwerfkeienbieb.

Een ‘Happy Stone’ is een steen die beschilderd is door iemand, en die hem vervolgens ergens neergelegd om de vinder blij te maken. Mocht je een Happy Stone hebben gevonden, dan mag je hem houden, of laat je hem ergens anders weer rondzwerven, leuk als de stenen op reis gaan en uiteindelijk overal rondzwerven.

Tijdens deze lock down is het beschilderen van steentjes voor velen een echte hobby geworden waarbij men weinig voor nodig hebt. Met acrylverf, viltstiften en wat vernis worden de steentjes versierd waarna ze ‘vrij worden gelaten’ op diverse plekken zoals speeltuinen of wandelpaden. Op social media kan men vervolgens bij het vinden van een versierde steen deze delen. Dit gebeurd op de Nieuwerkerkse facebookgroep ‘Je Bent Nieuwerkerker’ maar ook op een speciale facebookpagina ‘Happy Stones NWK’.

En voor zover bekend heeft de Zuidplas vanaf dus de allereerste Zwerfkeienbieb. Op de Kroonkruid 114 is deze te vinden. Men is hier van harte welkom om een steen te pakken die je wilt houden, laten zwerven door Nieuwerkerk of de rest van Nederland. Weggeven aan iemand die je lief is mag natuurlijk ook. Ruilen is ook een optie. leg er eentje in de bieb of neem er eentje mee. De spelregels zeggen wel: 1 steen per persoon, zodat de beheerder van de zwerkeienbieb meerdere mensen blij kan maken.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.