Meldingen over dode en naar lucht happende vissen

De afgelopen week kreeg het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard meldingen over dode en naar lucht-happende vissen in de regio Nieuwerkerk aan den IJssel, Capelle aan den IJssel en Rotterdam.

Het Hoogheemraadschap laat weten dat door hoge temperaturen de waterkwaliteit vermindert en het zuurstofgehalte van het water in sloten, plassen en vijvers daalt. Daardoor kan men soms dode vissen zien drijven. De dode vissen worden zo snel mogelijk uit het water gehaald. De dierenambulance doet dit bij kleinere aantallen, bij grote aantallen haalt een beroepsvisser de vissen uit het water. Het Hoogheemraadschap blijft de situatie monitoren en grijpt in waar nodig.

Ook u kunt helpen de kans op dode vissen te verkleinen. Laat uw hond niet bij water poepen en voer eenden en vissen niet. Stoffen uit poep en gft-afval zijn een voedselbron voor blauwalg, bacteriën en kroos. Door blauwalg, botulisme en kroos komt er minder licht in het water, daalt het zuurstofgehalte en groeien bacteriën harder dan normaal.

Ziet u dode vissen of watervogels, neem dan zo snel mogelijk contact op met het hoogheemraadschap via telefoonnummer 010 45 37 200 of rechtstreeks met de dierenambulance regio Gouda via telefoonnummer 0182 52 90 59 of dierenambulance regio Rotterdam via telefoonnummer 0900 112 0000.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.