EK 2021: Straten in Nieuwerkerk kleuren oranje

Zondag 13 juni start voor het Nederlands elftal het EK voetbal 2021 en de straten in Nieuwerkerk aan den IJssel beginnen daarom heel voorzichtig oranje te kleuren.  Een echte oranjekoorts lijkt in ons dorp nog niet uitgebroken, wel wat verhoging. Duidelijk is in ieder geval dat Nieuwerkerk zin heeft in een kampioenschap.

Traditiegetrouw is ook nu weer Verzetsstraat omgetoverd tot 1 grote Oranjelaan en is ook de Julianastraat volop in voetbalsferen.  Maar ook bewoners van het Sterremos en het Begoniaveld doen mee met de naderende voetbalgekte.

Het is weer inmiddels alweer zeven jaar geleden dat Nederland bij een eindtoernooi aanwezig was, de laatste keer dat ´onsoranje´ meedeed op het wereld kampioenschap was in 2014,Brazilië. De eerste wedstrijd van het Nederlands elftal staat zondag 13 juni om 21:00 uur op het programma. Oranje neemt het dan op tegen Oekraïne. Op 17 juni om 21:00 uur komt Nederland de nieuwe aankoop van Real Madrid tegen, David Alaba, in de wedstrijd tegen Oostenrijk. De laatste wedstrijd van groep C is tegen Noord-Macedonië. Deze wedstrijd is op 21 juni om 18:00 uur.

Stuur de gekste, leukste, of creatiefste versieringen op naar onze mail: info@jebentnieuwerkerker.nl. Wij zullen in de komende weken diverse foto’s op onze website publiceren. Geef duidelijk aan als je dit wilt waar de foto is gemaakt en door wie. Zodat wij alle straten mooi op de foto op onze website kunnen laten zien.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.