VVN Zuidplas benadrukt 30 km-zones

Om de (te) hoge snelheden in sommige 30 km-zones binnen de gemeente te temperen willen VVN Zuidplas en de gemeente Zuidplas bestuurders er extra op attenderen dat ze in een 30 km-gebied rijden. Hiervoor worden door vrijwilligers van VVN, met toestemming van gemeente Zuidplas, stickers op meerdere lantaarnpalen aangebracht in dergelijke zones. Op de sticker staat een klein verkeersbord ‘ 30 km-zone’ afgebeeld. VVN verwacht dat bestuurders hierdoor een extra aandachtsprikkel krijgen en hun snelheid terugbrengen tot de gewenste 30 km/u.


Samen met de gemeente Zuidplas heeft VVN Zuidplas geconstateerd dat in 30 km-zones vaak te hard wordt gereden. Dat kwam duidelijk naar voren in snelheidsmetingen die VVN vorig jaar her en der in de gemeente heeft gehouden. Ook zijn diverse klachten van inwoners aanleiding om iets te doen aan de hoge snelheden. “Een enkel bord met ‘zone 30 km’ bij binnenkomst van zo’n zone werkt blijkbaar niet voldoende“, aldus VVN-voorzitter Louis de Haan. “Het probleem is dat veel automobilisten het bord niet zien, of dat ze denken dat de 30 km-beperking alleen voor de straat geldt die ze zojuist inreden. Maar in een 30 km-zone geldt voor het hele gebied een maximum snelheid van 30 km/u, dus ook in zijstraten.


VVN Zuidplas heeft inmiddels diverse zones binnen de gemeente op het oog waar de stickers door de vrijwilligers opgehangen zullen worden. Als inwoners wensen hebben om ook in hun straat/wijk/zone dergelijke stickers op te laten plakken, dan kan dit aangevraagd worden via e-mail: loket@vvn-zuidplas.nl met vermelding van straat/wijk/zone. Na instemming zullen vrijwilligers de straat op tactische plaatsen voorzien van deze stickers.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.