Kijkt Zuidplas mee op social media?

Gluurt de gemeente Zuidplas mee met inwoners via bijvoorbeeld marktplaats of facebook(groepen)? De PVDA/Groenlinks heeft hierover schriftelijke vragen gesteld naar aanleiding van een onderzoek van de NHL Stenden Hogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen in opdracht van onderzoeksprogramma Politie en Wetenschap welke gepubliceerd is in de Volkskrant

Uit dit onderzoek, wat te lezen is in deze krant, komt naar voren dat één op de zes van de ondervraagde gemeenten in Nederland Twitterprofielen, Marktplaats en Facebookgroepen in de gaten houdt om zo inzicht te krijgen op mogelijke bijstandsfraude, demonstraties en ongeregeldheden. Dit zou volgens het onderzoek gebeuren met inzet van nep accounts. In enkele gevallen gaan in Nederland gemeenteambtenaren onder valse namen besloten Facebookgroepen binnen is te lezen. Voor de PVDA/Groenlinks in Zuidplas reden om schriftelijke vragen te stellen of dergelijke situaties binnen onze gemeente ook aan de orde zijn en wat er voor nodig is om dit in beeld te krijgen.

Zuidplas is rijkelijk bedeeld met diverse lokale dorps Facebook-groepen welke dagelijks een groot aantal inwoners weet te betrekken met onderwerpen die spelen binnen de gemeente-dorpen.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.