Faris el Achrafi tot kinderburgemeester Zuidplas 2021-2022 gekozen

Faris el Achrafi is gekozen tot de nieuwe kinderburgemeester in de gemeente Zuidplas. De leerling van de Meester Lalleman in Moordrecht kreeg op woensdag 26 mei naar aanleiding van zijn presentatie de meeste punten van de huidige en van de nieuwe kindergemeenteraad. De 11- jarige Faris neemt in het nieuwe schooljaar de functie over van de huidige kinderburgemeester Anna Lamot.


De verkiezing vond plaats in het gemeentehuis van de gemeente Zuidplas en dat was vooral voor de Kindergemeenteraad van 2020-2021 bijzonder. Het was namelijk de eerste keer dat deze kinderen in de raadzaal konden vergaderen. Normaal wordt er vier keer vergaderd in het gemeentehuis, maar vanwege de coronamaatregelen was dit eerder nog niet mogelijk en werd er per Zoom met elkaar gesproken.


Tijdens de bijzondere vierde vergadering van het jaar wordt traditioneel ook de kinderburgemeester voor volgend schooljaar gekozen. Op de publieke tribune zaten 14 kinderen uit groep 7, één van elke deelnemende basisschool in Zuidplas. Uit deze groep waren twaalf kandidaten die kinderburgemeester wilden worden en een korte presentatie hielden. Lauren van Donk van de Sint Jozefschool, eveneens in Moordrecht, eindigde tweede, achter Faris. Zij is komend jaar de loco-kinderburgemeester.


Deze zomer wordt de kinderburgemeester officieel geïnstalleerd in een vergadering van de gemeenteraad van Zuidplas. Dan neemt de raad ook afscheid van Anna Lamot, de huidige kinderburgemeester. Anna overhandigt dan de ambtsketen officieel aan Faris.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.