Nieuwerkerk gestart met vaccineren

De GGD Hollands Midden is in Nieuwerkerk aan den IJssel gestart met vaccineren. Maandag 24 mei opende na een lange voorbereiding de priklocatie in sporthal De Kleine Vink.

Al enkele maanden staat Nieuwerkerk vol met de gele borden die de weg wijzen naar de sporthal aan de Steenbakkerij en is de GGD klaar om te starten met de vaccinatiecampagne. Het ontbak alleen nog aan vaccins, welke er nu zijn. Voorlopig zal er alleen gebruik gaan worden gemaakt van het Pfizer vaccin, later worden er ook andere vaccins gebruikt.

De piklocatie aan de Steenbakkerij zal zeven dagen per week geopend zijn. Het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) bepaalt de vaccinatiestrategie (wie komt wanneer aan de beurt) en verzorgt de publiekscampagne. Het RIVM is verantwoordelijk voor de medische informatie rondom de vaccins en de communicatie met professionals.

Om te laten vaccineren ontvangt men een uitnodiging en kan men een afspraak maken waarbij men zelf mag kiezen op welke locatie. Dit kan op alle vaccinatielocaties in Nederland. In Nederland is momenteel 11% van de bevolking gevaccineerd.

Burgemeester Weber en Wethouder De Haas bij de opening van de vaccinatie-locatie

foto’s: gemeente Zuidplas.


Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.