Praktische verkeersexamens ook voor 8e groepers

Veilig Verkeer Nederland, afdeling Zuidplas (VVN) organiseert in de week van 17 mei de praktische verkeersexamens. Bijna 750 basisscholieren uit groepen 7 en 8 zullen laten zien, dat ze niet alleen de verkeersregels kennen, maar deze ook correct weten toe te passen. Leerlingen uit groep 8 doen dit jaar ook examen. Toen zij vorig jaar in groep 7 zaten konden zij geen examen door de maatregelen rondom het coronavirus. Dit jaar krijgen zij alsnog de kans om het verkeersdiploma te halen


De examens vinden plaats in alle dorpen en worden georganiseerd door VVN Zuidplas, met ondersteuning van politieteam Waddinxveen-Zuidplas, BOA’s en andere medewerkers van de gemeente Zuidplas, vele vrijwillige ouders en vrijwilligers van VVN Zuidplas. Om 9:00 uur op maandag 17 mei geeft Wethouder Jan Willem Schuurman in Zevenhuizen bij dorpshuis Swanla het startschot.


“We zijn blij dat het verkeersexamen dit jaar weer kan worden afgenomen,” zegt wethouder Jan Willem Schuurman. “Dit examen is namelijk erg belangrijk voor het verkeersinzicht en maakt kinderen bewust hoe belangrijk het is goed op te letten in het verkeer. We blijven streven naar nul slachtoffers in het verkeer en dit verkeersexamen draagt daaraan bij.”

In alle dorpen zijn routes uitgezet, waarin zoveel mogelijk verkeerssituaties zijn opgenomen, en kunnen de leerlingen laten zien hoe goed zij daarmee om kunnen gaan. Vooral op die locaties worden de deelnemers door vrijwilligers beoordeeld om een beeld te krijgen van hun verkeers-inzicht. Op 17 mei roept het VVN alle verkeersdeelnemers om zich gedurende het verkeersexamen aan de verkeersregels te houden. Geef dus bijvoorbeeld geen voorrang aan de deelnemers verlenen waar dat niet hoort te gebeuren. Dat geeft bij iedereen verwarring en levert geen inzicht op in de verkeerskennis van de examenkandidaten.


Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.