Vaccinatie locatie Nieuwerkerk opent tweede Pinksterdag

De vele gele wegwijzerborden in Nieuwerkerk kunnen bijna worden omgedraaid, maandag 24 mei (tweede Pinksterdag) opent de GGD Hollands Midden de vaccinatielocatie ‘De Kleine Vink’ in Nieuwerkerk aan den IJssel. De sporthal gelegen tegenover het filiaal van de Hornbach, aan de Steenbakkerij werd in maart aangewezen als vaccinatielocatie voor onze regio.

De start van het vaccineren op deze locatie liet enige tijd op zich wachten.’Omdat er vanaf mei meer vaccin beschikbaar komt, is besloten ook deze locatie te openen’ laat de GGD weten. In totaal zijn er met het openen van het nieuwe vaccinatie zeven vaccinatielocaties in de regio. Eerder in maart opende in Capelle aan den IJssel een vaccinatiemogelijkheid, in sporthal Schenkel.

Met sporthal de Kleine Vink en korfbalvereniging CKV, als eigenaar van de kantine, zijn afspraken gemaakt over compensatie van de financiële consequenties. Het college doet er alles aan om de kosten van de vaste gebruikers te beperken en de gemiste inkomsten te compenseren. De GGD Hollands Midden levert hier een belangrijke bijdrage aan, maar de exacte invulling daarvan is op dit moment nog niet bekend. De eerder geplande activiteiten in de sporthal worden waar mogelijk verplaatst naar een nieuwe locatie. Dit in overleg met de korfbalvereniging CKV en het Thorbecke College, als de voornaamste vaste gebruikers. De sportvelden rondom de Kleine Vink zijn wel beschikbaar voor (sport)activiteiten, mits die geen risico vormen voor de vaccinatie locatie. Als de coronamaatregelen het sporten weer toelaten, mogen gebruikers hier sporten.

de vele gele borden in Nieuwerkerk verwijzen naar de vaccinatie locatie

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.