Nieuwerkerk viert Koningsdag 2021

Nieuwerkerk aan den IJssel beleefde wederom een sobere viering van Koningsdag, door de coronamaatregelen werden er ook dit jaar geen oranje activiteiten georganiseerd. Maar met een strak blauwe hemel, volop zon en een lentetemperatuur vermaakte men zich toch ieder op zijn of haar eigen manier.

Geen grootse aubade bij de brandweerkazerne dit jaar dus, wel een aubade en felicitatie door burgemeester Weber en kinderburgemeester Anna lamot. Vanuit het Raadhuis feliciteerde de vertegenwoordigers van de gemeente Zuidplas de Koning. En zo werd koningsdag 2021 met de klanken van het carillon geopend.

Al in de vroege ochtend werd Koningsdag in Nieuwerkerk ingeluid door Luilakken, een traditie waarbij met veel brommer en motor geknetter het dorp werd wakker geschut. En als je dan toch vroeg wakker bent geworden, tja dan kan je als kind niet vroeg genoeg een kleedje in de tuin leggen voor de verkoop van je spulletjes. Zo ontstond er in diverse straten en toch een Koningsdaggevoel of een lokale buurtborrel.

In de Mossenbuurt genieten met het springkussen
een gezellige boel op het Azaliaveld.
Koningsdag 2021, Dorpsstraat

Burgemeester Weber bracht net als vorig jaar de versierselen behorend bij de Koninklijke onderscheidingen persoonlijk langs bij de decorandi waaronder de Nieuwerkerkse Conny de Jong die maandag middels een zoom-sessie werd verrast met een Koninklijk lintje.

En bij deze feestelijke momenten horen natuurlijk oranje tompouchen welke Weber persoonlijk ging halen bij de tompouchen drive trough in Moordrecht.

Tompouche drive trough, foto: Han Weber

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.