Online ambtsbezoek Commissaris van de Koning aan Zuidplas

De Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, heeft donderdag 22 april een ‘digitaal’ ambtsbezoek afgelegd aan de gemeente Zuidplas. Hij heeft onder leiding van burgemeester Han Weber achtereenvolgens gesprekken gevoerd met het college van burgemeester en wethouders, een aantal vertegenwoordigers vanuit de samenleving, de fractievoorzitters van de gemeenteraad en de lokale media. Vanwege corona is gekozen voor een digitale ontmoeting.


Alle gesprekken stonden grotendeels in het teken van het thema groei. De gemeente Zuidplas groeit niet alleen in ruimtelijke zin door de woningbouwopgave in de Zuidplaspolder, maar ook maatschappelijk betekent groei door het groeiend aantal inwoners en nieuwe gemeenschappen dat het voorzieningenniveau, de leefbaarheid en het vestigingsklimaat voor ondernemers gaan mee bewegen. Daarnaast zorgen groei en schaalvergroting voor nieuwe uitdagingen en ambities op bestuurlijk niveau.


Jaap Smit: “Ik ben onder de indruk van de vitaliteit en kracht van de inwoners, bestuurders en raadsleden in Zuidplas die zich niet uit het veld laten slaan door de coronapandemie. Sterker nog, die vol ambitie aan de toekomst van de gemeente werken met nieuwe energie-neutrale woningen, duurzame bedrijventerreinen, goede bereikbaarheid over de weg en met het OV en voldoende ruimte voor groen en recreatie.”

Han Weber: ”Ik ben blij dat de Commissaris van de Koning zich op de hoogte is komen stellen van de dynamiek die de grote groei van Zuidplas met zich meebrengt.”

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:

www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.