Welzijn Zuidplas geeft een inkijkje!

Het jaar 2020 was in vele opzichten een bijzonder jaar. Ook Voor Welzijn Zuidplas. Niet alleen wat betreft de corona maatregelen, maar ook omdat 2020 het laatste volledige jaar was. Vanaf 1 juli 2021 gaat de organisatie, met al haar medewerkers, diensten en activiteiten over naar Stichting ZO!


Welzijn Zuidplas werd in mei 2016 gelanceerd en heeft zich in de afgelopen 5 jaar neergezet als een brede welzijnsorganisatie met oog en hart voor alle inwoners. Met ’t Blok, het Mantelzorg Steunpunt, Ouderenadvies, het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP), het ambulant jongerenwerk, BRAinS, de Sociaal Makelaar, het Moluks Ouderenhuis en Raad en Daad heeft de organisatie veel in huis. Ook in 2020 hebben de medewerkers en vrijwilligers van Welzijn Zuidplas zich op allerlei manieren ingezet om de gemeente een stukje mooier te maken. Dit is in beeld gebracht in een overzichtelijke infographic.


Een kleine impressie: ruim 1.650 individuele contactmomenten met maatjes, 2.000 met professionals, ruim 800 collectieve activiteiten met ruim 7.800 deelnemers. Uiteraard alles met inachtneming van de geldende kaders. Met 20 extra initiatieven gericht op ondersteuning, verbinding en waardering tijdens de corona maatregelen, werden ruim 12.000 inwoners bereikt. Zoals de plantjesactie waarbij elke inwoner van 75+ een plantje aangereikt kreeg door een vrijwilliger en de Cultuurkeuken aan huis voor mensen met een kleine beurs. Initiatieven om een hart onder de riem te steken en ieder te laten weten dat niemand er alleen voor hoeft te staan. Een jaar volop creativiteit en inzet op verbinding, waarbij vooral gekeken is naar wat wél kan.
Bekijk de Infographic 2020 op: www.welzijnzuidplas.nl

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.