Ook dit jaar 4 mei herdenking Zuidplas vanuit huis

Ook in dit tweede coronajaar is het niet mogelijk om op 4 mei een samenkomst te organiseren ter herdenking van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en allen die vielen in de strijd om de vrijheid sindsdien. Daarom herdenkt men in 2021 ook in de Zuidplas thuis.

De gemeente Zuidplas zorgt ervoor dat bij de monumenten in de dorpskernen kransen worden gelegd en doet daarvan verslag op sociale lokale media. Inwoners kunnen op 4 mei gedurende de hele dag bloemen neerleggen.

De gemeente Zuidplas heeft bovendien net als vorig jaar een film gemaakt, waarin bij diverse monumenten in de vier kernen wordt stilgestaan bij de slachtoffers van oorlog en de strijd om de vrijheid. Deze bijzondere film zal via internet te zien op dinsdag 4 mei vanaf 19.15 uur. Via de diverse lokale mediakanalen zal de link hiervoor bekend worden gemaakt. De film duurt tot ongeveer 19.50 uur, waarna kijkers desgewenst direct kunnen overschakelen naar de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam, die wordt uitgezonden via de NPO of de herdenking vanaf de Waalsdorpervlakte die zal worden uitgezonden door de RTL zenders.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:

www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.