VVD raadslid Sep Pouwels verlaat per direct de partij na ‘moeizame samenwerking’

VVD raadslid Sep Pouwels verlaat per direct de fractie van de partij in de gemeente Zuidplas. Dit laat de VVD dinsdagavond laat weten in een persbericht. ‘De samenwerking in de fractie verliep stroef de laatste tijd, begeleiding van een mediator is er gekeken naar mogelijkheden om gezamenlijk verder te gaan, wat dus niet is gelukt’.

De VVD Zuidplas laat weten via het bestuur te hebben vernomen dat zij haar zetel in de raad wil behouden en zich aan te sluiten bij een andere politieke partij in de raad. ”Wij betreuren het zeer dat onze fractie hiermee een zetel verliest. Een zetel die toebehoort aan ons liberale gedachtengoed”.

De 44 jarige Pouwels liet zich eerder kritisch uit in de media waarbij zij aangaf zich niet volwaardig te voelen binnen de fractie. “Hoewel ik met meer fractiegenoten een betere band heb gekregen, voel ik me nog steeds niet altijd volwaardig in de fractie. Als ik een idee heb, word ik vaak overruled…..”.

In een eerder uitgebracht artikel gaf Pouwels aan dat er regelmtig grapjesgemaakt worden. ‘Tijdens een bijeenkomst over de eventuele komst van asielzoekers vertelde ik dat ik ook in een asielzoekerscentrum heb gewoond. “Stel je voor”, zei iemand toen, “dat we hier met honderd Sepjes te maken krijgen.” Waarop men begon te lachen. Onder het mom van een grapje of “vrijheid van meningsuiting” moet dat blijkbaar kunnen.’

De VVD liet in een reactie weten kennis te hebben genomen van de uitspraken die Pouwels had gedaan aan de Vereniging van Raadsleden en te betreuren dat Sep het zo heeft ervaren.”Wij herkennen ons niet in de inhoud en toonzetting van dit artikel. Diversiteit en inclusiviteit is wat ons betreft een belangrijk onderwerp dat altijd aandacht verdient”.

Sep was sinds de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 raadslid voor de VVD in Zuidplas. Daarnaast was zij al langere tijd actief voor de VVD in verschillende netwerken buiten de gemeente Zuidplas.

Het volledige interview van Sep Pouwels in ‘Vereniging van Raadsleden’ kunt u HIER lezen.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:

www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.