Een gratis appel of perenboom voor alle inwoners Zuidplas tijdens de Week van het Water

We kunnen er niet meer omheen. Het klimaat verandert. Heftige regenbuien worden afgewisseld met extreem droog weer. Wat heeft dat voor invloed op onze leefomgeving? Van 3 tot en met 9 mei organiseert de gemeente Zuidplas ‘De Week van het Water’. Daarin vertellen wij u meer over onze inspanningen. Het wordt een week met veel informatie en leuke acties! Wat dacht u bijvoorbeeld van een interessante webinar over water, droogte en hitte (klimaatadaptatie). U kunt zich hier nu al voor aanmelden. Ook delen we gratis appel- en perenbomen uit en gaat de subsidie Klimaatadaptatie in die week van start.

Webinar klimaatadaptatie
Op maandag 3 mei is er een webinar over Klimaatadaptatie. Deze bijeenkomst vindt plaats tussen 19.30-20.50 uur. Annabel Visschedijk, gebiedsadviseur Hogeheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard vertelt meer over klimaatadaptatie en onze watersystemen. Nanning Dijkstra, beleidsadviseur openbare ruimte gemeente Zuidplas vertelt meer over resultaten van de stresstesten die in 2020 in Zuidplas zijn gehouden en legt uit wat wij met de resultaten doen.

“Bomen zorgen voor een natuurlijk opvang van het regenwater, verbeteren
de leefbaarheid in buurten en wijken én vergroten de biodiversiteit. Daarom delen wij in de week van
het water fruitbomen uit. Wilt u een gratis appel- of perenboompje? Meld u zich dan even aan via
onze website. Ook ik plant in mijn tuin een appelboompje. Samen maken wij Zuidplas leefbaar.”

Wethouder Jan Verbeek


Fruitbomenactie: Fruitig en groen Zuidplas
Alle inwoners van Zuidplas kunnen op 6, 7 en 8 mei een gratis een appel- of perenboom ophalen. Het zijn nog kleine boompjes, die maximaal 2 meter hoog kunnen worden. Met deze bomen helpen wij Zuidplas te vergroenen. Heeft u belangstelling voor een van de fruitbomen? Meld u zich dan nu vast
aan. U kunt tot en met 1 mei doorgeven of u een fruitboom wilt en waar uw keus op valt.

De bomen kunnen op 3, 4, 6, 7 of 8 mei worden opgehaald tussen 10.00  – 16.00 uur. Bij de aanmelding kunt u aangeven welke boom u wilt en op welke dag en tijdstip u de boom komt ophalen.

U kunt uw fruitboom ophalen achter de begraafplaats in Zevenhuizen Nijverheidscentrum 52. Hier wordt een drive-by locatie ingericht. Deze locatie ligt wat verscholen en zijn herkenbaar door de vlaggen op de Zuidplasweg (tegenover la Baraque). De ophaal-locatie grenst aan het Nijverheidscentrum 52. U kunt dit adres gebruiken als indicatie. U ziet dan vanzelf de vlaggen.


Aanmelden voor webinar en fruitbomen
Belangstellenden kunnen zich nu voor de webinar en een fruitboom al aanmelden. Dat kan via de website https://www.duurzaamzuidplas.nl/weekvanhetwater/

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:

www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

2 Thoughts to “Een gratis appel of perenboom voor alle inwoners Zuidplas tijdens de Week van het Water”

  1. l.snijder

    wij willengraag als het mag 2 perenbomen voor ons zelf en voor ons dochterwij wonen zelf op no 59 en mijm dochter op no 72 in de schijfmos.

  2. Nergiz

    Goedemiddag,
    Wij willen ook graag 1 appelboom en 1 peerboom.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.