Action-tassenactie luidt komst Action Nieuwerkerk aan den IJssel in

De eerste winkel van Action in de gemeente Zuidplas gaat aanstaande donderdag open. De verbouwingswerkzaamheden zitten er op en het nieuwe filiaal aan de Ringvaartlaan in Nieuwerkerk aan den IJssel wordt momenteel ingericht worden. Toch zal in verband met de coronamaatregen de winkel nog niet vrij toegankelijk zijn voor de klanten, het maken van een winkelafspraak is een pre. Een action tassenactie moet de winkel bekendheid gaan geven.

In het pand zat jarenlang een sanitair winkel, die is eind vorig jaar is verhuisd naar een gloednieuw bedrijventerrein even verderop. Een woordvoerder van Action geeft aan al langer interesse te hebben gehad in het openen van een filiaal in de Zuidplas. “Je ziet dat inwoners uit vooral Nieuwerkerk aan den IJssel nu hun Action prullaria kopen in voornamelijk onze filialen in Capelle aan den IJssel”.

De komst van de Action-winkel is opmerkelijk te noemen, eerder werd de komst van een nieuwe supermarkt Nieuwerkerk onmogelijk gemaakt door de provincie Zuid Holland. Anders dan een supermarkt verkoopt de Action geen levensmiddelen en past zo wel in het bestemmingsplan waardoor de provincie Zuid Holland geen bezwaar weet te beargumenteren.

Werkgelegenheid

‘Wij zijn druk bezig om aan de Ringvaartlaan een moderne frisse Action neer te zetten. Het pand moet voldoen aan een aantal basiswensen waar wij even tijd voor nodig hebben’ aldus een woordvoerder. “De nieuwe vestiging biedt werkgelegenheid aan zo’n 30 mensen. Nieuwe medewerkers komen vaak uit de buurt zelf. Zij zijn goed bekend met wat er leeft en speelt, die betrokkenheid vinden we belangrijk.”

Parkeerproblemen

Waar velen enthousiast reageren op de komst van de Action, zijn omwonenden wat minder gerust op de komst van de winkel. Buurtbewoners uit voornamelijk de Haak/Beker/Sterremos en Parallelweg-Zuid verwachten parkeerhinder in de omliggende straten en hebben inmiddels hun bezorgdheid geuit bij de gemeente Zuidplas. Deze laat weten “de eigenaar bepaalt aan wie hij zijn pand verhuurt, als het maar binnen het bestemmingsplan past en het geen supermarkt is”,En dat ze geen voorwaarden kan stellen aan het parkeren of de parkeerdruk.”

Openingsactie

Vooralsnog dus geen vrije toegang tot de winkel. Hiervoor dient men een winkelafspraak te maken via de website van de ondernemer. Toch heeft de winkelketen een originele actie bedacht om zo inwoners kennis te laten maken met de nieuwe winkel aan de Ringvaartlaan. Inwoners worden opgeroepen een Action Big Shopper woensdag en donderdag zichtbaar voor het raam te zetten of aan de voordeur te hangen. “Bijna iedereen heeft wel zo’n Action Big Shopper in huis. Medewerkers van de nieuwe vestiging fietsen donderdag door de straten van Nieuwerkerk op jacht naar de tassen. Vinden zij een tas, dan wint de eigenaar een shoptegoedcheque in de tas waardoor men de tas na de coronamaatregelen kan vullen in de winkel aan de Ringvaartlaan.

De eerste tassen werden woensdag al gesignaleerd., hopende dat deze in de prijzen zal vallen.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:

www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

One Thought to “Action-tassenactie luidt komst Action Nieuwerkerk aan den IJssel in”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.