Feestelijke start bouw bij De Zoomers


Middenin de nieuwe wijk Esse Zoom is de bouw van 25 woningen in het nieuwbouwplan De Zoomers gestart. De start bouw is op 23 maart samen met de kopers feestelijk online gevierd. De Zoomers is onderdeel van gebiedsontwikkeling Esse Zoom in Nieuwerkerk aan den IJssel en is een ontwikkeling van Groenesse C.V., een samenwerking tussen Blauwhoed en VORM. In totaal worden er in deze gebiedsontwikkeling zo’n 550 woningen gebouwd.

Het liefst vier je de start van de bouw op de bouwplaats, samen met kopers en alle betrokkenen van het project, maar zoals zoveel evenementen tegenwoordig werd de start bouw een online feestje. Toekomstige bewoners hebben in een vooraf opgenomen video kunnen luisteren naar de toespraken van wethouder Jan Hordijk (gemeente Zuidplas) en Eltjo Bouwman (directeur Wonen bij Blauwhoed). Dennis de Bruijn (uitvoerder bij VORM) gaf voor de camera een rondleiding over de bouwplaats voor de kopers thuis.

Online kennis maken
Op 23 maart zijn de toespraken en de rondleiding in een online meeting met de kopers gedeeld. Daarna kregen de toekomstige bewoners de gelegenheid om elkaar middels een korte quiz beter te leren kennen. Tot slot werd er volop geborreld, met de thuis ontvangen borrelbox, en is het glas geheven op dit feestelijke moment.

Wethouder Jan Hordijk vertelt: “Esse Zoom is een hele mooie nieuwe wijk om te gaan wonen, in het mooie Nieuwerkerk aan de IJssel. Alle voorzieningen zijn dichtbij en het ligt vlakbij het recreatiegebied Hitland. Ik heet alle bewoners van harte welkom in De Zoomers. Geniet van uw nieuwe woning!”

Gevarieerd & doorstroming
De Zoomers is kindvriendelijk, groen en autoluw. Het gevarieerde woningaanbod biedt een thuis voor verschillende doelgroepen en creëert doorstroming met bungalows voor senioren en twee-onder-een- kapwoningen voor gezinnen. De Oud-Hollandse stijl van de woningen is terug te zien in de authentieke details en ramen. Ook de gevels onderscheiden zich van elkaar door kleur en/of details, waardoor geen woning hetzelfde is.

Annelot Daggelders: “Esse Zoom bestaat uit knusse woonbuurten met verschillende woningtypen waardoor er een mix aan bewoners komt te wonen. Ook in De Zoomers is dat het geval. Het versterkt het buurtgevoel. De één start zijn wooncarrière in de rijwoning en de ander stroomt door naar de bungalow om daar lang oud te worden. Nieuwe bewoners van De Zoomers kunnen hier straks samen genieten van rust, ruimte en groen.”

Planning
Na een succesvolle verkoop en het onherroepelijk worden van de omgevingsvergunning zijn in januari 2021 de heipalen geheid. De bouw van De Zoomers duurt ongeveer 11 maanden. Aannemer VORM verwacht in november 2021 de woningen op te leveren.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:

www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.