Uitstel Stichting Zuidplas Ondersteunt roept vragen op bij D66

Het uitstellen van de start van Stichting Zuidplas Ondersteunt is reden voor D66 Zuidplas tot het stellen van vragen. Het college van burgemeester en wethouders gaf in februari aan de start van Stichting Zuidplas Ondersteunt!(ZO!) enkele maanden te willen verplaatsen. Als reden gaf het college aan dat een latere start wenselijk is ‘om zo de kwaliteit en continuïteit van zorg te garanderen’.

In februari liet de gemeente Zuidplas weten dat de voorbereidingen voor de vorming van de stichting ZO! zeer voortvarend zou verlopen. Wel zou ‘zeer recent hebben gebleken uit de juridische advisering dat er zaken rondom ICT verder moeten worden uitgezocht’.

D66 laat nu weten te hebben vernomen dat de projectleider die de oprichting van de stichting Zuidplas Ondersteunt! enkele maanden geleden is gestopt. Naar aanleiding van het uitstel van de oprichting van de Stichting wil de partij graag duidelijkheid hebben wat de gevolgen zijn van het vertrek van de projectleider en wie deze nu begeleid.

Ook wordt de vraag gesteld of de vertraging van de start gevolgen heeft voor inwoners met hulpvragen, andere organisaties van de stichting en voor de aanbesteding en welke financiele consequenties de huidige vertraging er zullen ontstaan..

Op dit moment zijn er meerdere partijen waar inwoners met een zorg- of hulpvraag naar toe kunnen. Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Zuidplas heeft besloten om één nieuwe partij op te richten. Hierdoor moet de toegang tot zorg en ondersteuning eenvoudiger, sneller en beheersbaarder, worden met behoud van de goede kwaliteit.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:

www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.