Werkzaamheden Park Hitland: wilgen knotten, hondenstrand en ruiterpad

In de maand maart staan er enkele werkzaamheden op het programma in Park Hitland in Nieuwerkerk/Capelle aan den IJssel. Dit betreft het knotten van wilgen langs de Klaas Klinkertkade, het hondenstrand en het ruiterpad langs de Molenwetering.

Wilgen knotten

In het polderachtige landschap in en rondom Park Hitland zijn vele knotwilgen terug te vinden. Jaarlijks worden de knotwilgen om en om geknot, en in maart zijn de knotwilgen langs de Klaas Klinkertkade aan de beurt. De takken worden direct gesnipperd, en de snippers worden hergebruikt om bepaalde delen in Park Hitland verder aan te vullen.

Opknappen hondenstrand

In Hitland-Zuid vind je het hondenstrandje. Om de zoveel jaar wordt het hondenstrand opgeknapt en o.a. voorzien van nieuw zand. Zo ook komende maand.

Aanvullen ruiterpaden

In Hitland-Noord liggen een aantal ruiterpaden. Het ruiterpad langs de Molenwetering staat in maart op het programma om aan te vullen met nieuw zand. Het ruiterpad wordt eerst opgeschoond en daarna aangevuld met nieuw zand. Het betreft het stuk ruiterpad vanaf Hitland-Noord richting de Ouderkerkselaan.  

Park Hitland
Park Hitland

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:

www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.