Gemeente Zuidplas aangesloten bij Meld Misdaad Anoniem


Gemeente Zuidplas is sinds 1 maart 2021 aangesloten bij Meld Misdaad Anoniem (MMA). Met als doel de veiligheid in de gemeente vergroten. Dit is niet alleen een taak van politie en justitie, ook inwoners en gemeente hebben een rol. Naast de gemeente Zuidplas zijn de andere gemeenten in het district Alphen aan den Rijn – Gouda ook aangesloten (Kaag & Braassem, Nieuwkoop, Alphen aan den Rijn, Waddinxveen, Gouda, Bodegraven-Reeuwijk en Krimpenerwaard). Zij ondertekenden hiervoor een samenwerkingsovereenkomst. De gemeente ontvangt door de aansluiting rechtstreeks de signalen over criminaliteit en fraude, net als politie en justitie.


Samenwerken aan de veiligheid
De samenwerking vergroot de informatiepositie van de gemeente en versterkt hiermee de integrale aanpak van ondermijnende criminaliteit. Doordat de gemeente is aangesloten bij MMA, ontvangt zij ook zelf de informatie van de anonieme tipgever. Die informatie kan aanleiding zijn scherper bepaalde
ontwikkelingen in de gaten te houden of verbanden te leggen. Gemeente, politie en justitie kunnen zo de gezamenlijke aanpak van ondermijnende criminaliteit versterken. Burgemeester Han Weber: “Dat de gemeente Zuidplas ook is aangesloten bij Meld Misdaad Anoniem is een stap voorwaarts in de aanpak van criminaliteit en fraude. Iedere inwoner die een melding wil doen maar anoniem wil blijven, roep ik op contact op te nemen met dit meldpunt.”


Anoniem melden
MMA is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Melden kan ook 24/7 via een beveiligde omgeving op www.meldmisdaadanoniem.nl/melden


MMA is een onafhankelijke organisatie en geen onderdeel van de politie. Bij MMA wordt gemeld over bijvoorbeeld hennepteelt, drugslabs, illegale prostitutie, fraude en onverklaarbaar vermogen. De anonimiteit van de melder staat hierbij altijd centraal.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:

www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.