Sporthal de Kleine Vink tijdelijk vaccinatielocatie GGD

De GGD Hollands Midden heeft de gemeente Zuidplas gevraagd een vaccinatielocatie te openen voor het inenten van bewoners tegen het coronavirus. Sporthal de Kleine Vink is geselecteerd vanwege de toegankelijkheid, gunstige ligging en goede bereikbaarheid.

In de zoektocht naar een geschikte vaccinatielocatie is het college in afstemming met de GGD, politie en brandweer tot sporthal de Kleine Vink in Nieuwerkerk aan den IJssel gekomen. Deze locatie kwam als meest geschikt naar voren na een inventarisatie op basis van de randvoorwaarden van de GGD. Denk hierbij aan de grootte van de beschikbare ruimtes, de parkeermogelijkheden, de verkeerssituatie en de snelheid waarmee de locatie gereed kan worden gemaakt voor het vaccineren.

De GGD start deze week met de voorbereidingen voor de opbouw van de vaccinatielocatie. Waarschijnlijk wordt de Kleine Vink in maart of april in gebruik genomen. De openingsdatum hangt af van de beschikbaarheid van de vaccins. De locatie moet gereed zijn zodat er gelijk gevaccineerd kan worden als het RIVM het sein geeft dat de vaccins beschikbaar zijn. De Kleine Vink wordt naar verwachting tot oktober 2021 gebruikt als vaccinatielocatie en wordt door de medewerkers (GGD’ers, artsen, beveiligers) van GGD Hollands Midden gerund. Het uitgangspunt van de GGD is dat zij zo veel mogelijk van de reguliere gemeentelijke en lokale diensten gebruikmaken bij de realisatie (en het gebruik) van de vaccinatielocatie.

Van medio februari tot naar verwachting oktober kunnen in sporthal de Kleine Vink binnen geen andere activiteiten plaatsvinden. Alle geplande activiteiten worden waar mogelijk verplaatst naar een nieuwe locatie. Dit in overleg met de korfbalvereniging CKV en het Thorbecke College, als de voornaamste vaste gebruikers. De sportvelden rondom de Kleine Vink zijn wel beschikbaar voor (sport)activiteiten, mits die geen risico vormen voor de vaccinatielocatie. Als de coronamaatregelen het sporten weer toelaten, mogen gebruikers hier sporten.

Met sporthal de Kleine Vink en korfbalvereniging CKV, als eigenaar van de kantine, worden afspraken gemaakt over compensatie van de financiële consequenties. Het college doet er alles aan om de kosten van de vaste gebruikers te beperken en de gemiste inkomsten te compenseren. De GGD Hollands Midden levert hier een belangrijke bijdrage aan, maar de exacte invulling daarvan is op dit moment nog niet bekend.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:

www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Facebook reacties

eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.