Ook op Gemeentewerf Zevenhuizen worden zonnepanelen gelegd

Ook op Gemeentewerf Zevenhuizen worden zonnepanelen gelegd. Energie Coöperatie “Zon op Zuidplas” heeft aan Zonnefabriek de opdracht verstrekt om ook op het vierde dak, dat van de Gemeentewerf in Zevenhuizen, zonnepanelen te installeren. Door de technologische vooruitgang wordt nu gebruik gemaakt van panelen met 375 W piekvermogen, waardoor er iets meer vermogen geïnstalleerd kan worden.


Er zijn nog een zeer beperkt aantal certificaten beschikbaar. Wie hiervoor te laat is zal moeten wachten tot er een nieuw project opgestart wordt, maar kan zich wel alvast inschrijven op de wachtlijst via www.zonopzuidplas.nl. Dit project zal dan wel gebruik maken van de nieuwe subsidieregeling, die per 1 april de Regeling Verlaagd Tarief gaat vervangen, maar ook dit zal een gunstig rendement opleveren. Zon op Zuidplas is al met verschillende partijen in overleg om geschikte daken te vinden.


Inmiddels is de installatie op ’t Blok in Nieuwerkerk aan den IJssel al in productie genomen en vloeit daar de eerste stroom alweer. In deze tijd van het jaar is dat nog minimaal, maar vooral deze zomer moet daar toch een grote klap op gegeven kunnen worden. Dat geld natuurlijk ook voor de Gemeentewerf, die dan ook gereed moet zijn. Voorzitter Rob van Esseveldt: “Laten we Zuidplas met z’n allen zo snel mogelijk verduurzamen, liefst nog voor het streefjaar 2050”.

Kopfoto: De onlangs in gebruik genomen installatie op ‘t Blok in Nieuwerkerk aan den IJssel

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:

www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.