Met Blok Mania maakt het jongerenwerk van Welzijn Zuidplas een verschil voor jongeren in coronatijd

Met Blok Mania maakt het jongerenwerk van Welzijn Zuidplas een verschil voor jongeren in coronatijd. Een creatief online jongerenplatform waar ontmoeten wél mogelijk is en waar plezier centraal staat. Waar je kunt leren, ontdekken en buiten je eigen grenzen gaat. Iedereen is van harte welkom op Blok Mania!


Het is duidelijk dat de corona-tijd veel jongeren hard raakt en dat de maatregelen veel invloed hebben. Het blijkt dat psychische klachten steeds meer toenemen. Veel jongeren  voelen zich vermoeider en somberder. Jongeren zeggen vooral last te hebben van stress door onzekerheid. Ook voelen ze zich eenzaam doordat de maatregelen sociaal contact moeilijk maken. Blok Mania is een reactie op bovenstaande en ontstaan uit de wens optimaal in contact met jongeren te blijven. Ook in coronatijd.

Vooral in deze corona periode is het erg belangrijk om op zoveel mogelijk manieren met elkaar verbonden te zijn. Dat is niet altijd even makkelijk maar gelukkig leven we in een digitaal tijdperk waar we met de juiste middelen samen op een creatieve manier een heel eind komen. Blok Mania is mogelijk gemaakt door extra subsidie vanuit de overheid en bestaat uit een multimedia ruimte waarin alles mogelijk is zoals podcasts, online beats maken, fotografie, video opnames, gamen, leren drone vliegen, video’s editen, webinars, leren animeren, dj les, studio workshops, masterclasses en nog veel meer! 
 
Prachtige situaties kunnen ontstaan zoals een podcast buurtbewoners met jongeren samen. Of denk aan een prachtige samenvatting in beeld hoe de ambulant jongerenwerkers in de dorpen werken en wat zij meemaken onderweg. Of simpelweg een mooie boodschap aan ouderen ondersteund met prachtige beelden uit omgeving Zuidplas. 
 
Uiteraard is contact en plezier hebben het hoofddoel van Blok Mania! Juist in deze moeilijke tijden waarin puur simpele sociale contacten onderling  en zeker in grotere groepen niet mogen. Daarnaast wil het jongerenwerk met Blok Mania een beroep doen op aanwezige creatief talent en de mogelijkheid dat (verder) te ontwikkelen met allerlei ‘maak technieken’.
 
Voor meer informatie en een maandelijks overzicht van online activiteiten: kijk op www.welzijnzuidplas.nl.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:

www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.