Eerste cliënten Gemiva-SVG Groep Nieuwerkerk ingeënt tegen Covid-19

Op vrijdag 29 januari kregen de eerste cliënten met een beperking van de Gemiva-SVG Groep in Nieuwerkerk aan den IJssel een vaccinatie tegen COVID-19. Het ging om cliënten van 18 jaar en ouder die onder de medische verantwoordelijkheid vallen van de arts verstandelijk gehandicapten (AVG). En dat was voor sommige cliënten best wel even spannend.

In Nieuwerkerk aan den IJssel werden de cliënten ingeënt die wonen aan de Fransezoom en in de woonlocaties Dorrestein en Gouwe, even verderop in Nieuwerkerk. Devin kreeg hier als eerste het vaccin. Devin: “Ik vond het spannend dat ik een prik kreeg omdat ik bang was dat het pijn zou doen. Maar ik voelde er weinig van en het was zo voorbij. Ik ben blij dat ik nu een prik heb gehad en hoop dat ik nu snel weer leuke dingen kan doen.

Inenting mensen met een beperking

In januari en februari worden in totaal 35.000 mensen met een beperking met het BioNTech/Pfizer vaccin ingeënt. Deze groep valt onder de medische verantwoordelijkheid van de arts verstandelijk gehandicapten. De Gemiva-SVG Groep verwacht dat bewoners van andere woonlocaties de komende tijd ook gevaccineerd zullen worden. Dit gebeurt echter onder regie van de huisartsen van deze cliënten. Zij krijgen het Moderna-vaccin. Het exacte startmoment hangt af van de levering van dit vaccin. De verwachting is dat eind februari landelijk in totaal 85.000 mensen met een beperking die wonen op een woonlocatie zijn ingeënt.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:

www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.