Overvolle papiercontainers blijven bron van ergernis

Nog steeds zorgen overvolle papiercontainers op diverse inzamelpunten in de Zuidplas voor overlast en straatvervuiling. De volle containers zijn voor inwoners soms aanleiding om karton en papier naast de containers te plaatsen. Reden voor de VVD fractie Zuidplas om werderom vragen te stellen over dit onderwerp.

Het vervuilde straatbeeld door de overvolle papiercontainers is een blijvende bron van ergernis en discussie op onder andere de lokale dorps facebookgroepen. Iedereen spreekt er schande van, en toch plaatsen inwoners gewoon hun papierafval naast de containers. De container bij winkelcentrum Reigerhof in Nieuwerkerk aan den IJssel is daar een goed voorbeeld van. Na eerdere vragen door de VVD over de ondergrondse containers werd de ledigingsfrequentie opgevoerd en werden er afspraken gemaakt met de buitendienst van de gemeente om bij plaatsingen te verwijderen.

‘Toch zien en horen we regelmatig ergernis van papieroverlast rondom de containers. Afgelopen weekend was het toppunt en voor ons reden om dit nogmaals aan de orde te stellen en te vragen naar de opvolging en ervaringen van de ingezette acties uit de beantwoording van eerdere vragen’. De VVD vraagt zich onder andere af in hoeverre de ledigingsfrequentie sinds het plaatsen van de containers is verhoogd, of er gehandhaafd wordt op het plaatsen van papierafval naast de containers en of de capaciteit wel voldoende is en of extra of grotere containers een optie is. De VVD Zuidplas is van mening dat de capaciteit van de papiercontainers voldoende moet zijn om het papierafval aan te kunnen. Mensen willen het papierafval kwijt en daar moet voldoende capaciteit voor zijn. Tegelijkertijd is er nooit een excuus om papier naast een container te plaatsen.

overvolle papierbakken nabij de Reigerhof zijn geen uitzondering

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.