Nieuwerkerk beleeft knallende start 2021 zonder grote incidenten


Nieuwerkerk aan den IJssel heeft, ondanks het landelijk vuurwerkverbod een knallende start knallend gemaakt van 2021.

Op meerdere plekken in Nieuwerkerk werd gedurende de oudejaarsdag en avond al vuurwerk afgestoken en ook tijdens de jaarwisseling om 00:00 uur waren er diverse ‘vuurwerkshows’ te aanschouwen. (grote) incidenten bleven deze jaarwisseling uit in Nieuwerkerk, ook rondom winkelcentrum Dorrestein waar tijdens de vorige jaarwisseling flinke vernielingen werden aangericht aan straatmeubilair en brievenbussen.

In buurtdorp Moerkapelle was het ook deze jaarwisseling weer onrustig. Samengeschoolde jongeren staken daar stapels hout in brand. Onder begeleiding van de ME heeft de brandweer deze buitenbrand geblust.

Burgemeester Weber van de gemeente Zuidplas reageert op Twitter teleurgesteld over het incident in Moerkapelle : ‘Veel mensen hebben de jaarwisseling zoals afgesproken in eigen kring gevierd. De jaarwisseling is dit jaar wat rustiger verlopen dan vorig jaar maar ondanks het vuurwerkverbod was er toch op nodige plekken vuurwerkoverlast. In Dorrestein is gelukkig rustig gebleven.

‘Ondanks alle positieve voorbereiding in samenspraak met een groep jongeren heeft een andere grote, groep het nodig gevonden om de gemaakte afspraken en regels te schenden en toch een vreugdevuur te beginnen. En dat op een moment dat de ziekenhuizen al overvol zitten. De brandweer heeft dit onder begeleiding van de ME moeten blussen, Denk voortaan na en denk niet alleen aan jezelf’ aldus Weber.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.